Cancer de prostată. Consumul periodic de ciuperci l-ar preveni?

Florina Pop / 05 sep 2019 / 13:28
Ciuperci
Ciuperci

Cancerul de prostată ar putea fi prevenit, susțin cercetătorii japonezi, dacă bărbații ar consuma regulat ciuperci.

Cancer, prostată, ciuperci. Un consum periodic de ciuperci ar preveni apariția cancerului de prostată la bărbații de vârstă mijlocie și la seniori, au descoperit cercetători japonezi. Aceștia au observat o relație inversă între consumul de ciuperci și dezvoltarea cancerului de prostată în rândul domnilor sugerând că un aport regulat de ciuperci ar putea ajuta la prevenirea cancerului de prostată.

Cancer, prostată, ciuperci: mai bine de 13 ani de cercetare

La cercetarea niponilor au luat parte 36.499 de bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani, din Studiul de cohortă Miyagi, în 1990, și din Studiul Ohsaki, în 1994. Starea de sănătate a acestora a fost monitorizată circa 13,2 ani. În timpul monitorizării, 3,3% dintre participanți au dezvoltat cancer de prostată.

Oamenii de știință au sesizat că mâncarea o dată sau de două ori pe săptămână a fost asociată cu un risc cu 8% mai mic de cancer de prostată, iar consumul de trei sau mai multe ori pe săptămână - un risc mai mic de 17%.

Cancer, prostată, ciuperci: limitările studiului

"Deoarece nu s-au colectat informații despre speciile de ciuperci, este dificil să știm care ciuperci au contribuit la descoperirile noastre. De asemenea, mecanismul efectelor benefice ale ciupercilor asupra cancerului de prostată rămâne incert", a declarat Shu Zhang, doctor al Școlii de Sănătate Publică a Universității Tohoku din Japonia.

Studiul a fost publicat în International Journal of Cancer. Îl găsiți AICI.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28