Cantitatea de calorii zilnice necesare pentru femeile peste 40 de ani

Caloriile măsoară cantitatea de energie găsită în alimente. Numărul de calorii necesar pe zi pentru o femeie în vârstă de 40 de ani depinde de înălțimea, greutatea, nivelul de activitate...
Potrivit unui raport al Centrelor de control și prevenire a bolilor, femeia americană medie este puțin mai înaltă și mult mai grea decât femeile în urmă cu câteva decenii, notează Livestrong.
O femeie în vârstă de 40 de ani ar avea aproximativ 1,65 metri înălțime și aproximativ 70 de kilograme. Dacă urmează un stil de viață sedentar, ar avea nevoie de aproximativ 1.747 de calorii în timpul unei zile obișnuite pentru a-și menține greutatea. Dacă devine activă, atunci poate mânca până la 2.500 de calorii pe zi. Aceste calcule nu iau în considerare o femeie care ar putea fi gravidă sau care alăptează.
Fiecare femeie are nevoi diferite de energie
Consultați medicul pentru a discuta despre cantitatea necesară de calorii pe zi, în special pentru dimensiunile corpului, stilul de viață și obiectivele de pierdere în greutate. O dietă sigură și o rutină de exerciții fizice trebuie discutate cu un medic și adaptate nevoilor personale de sănătate și circumstanțelor speciale.
Mai puține calorii pentru a promova pierderea în greutate
Femeile care doresc să slăbească ar trebui să mănânce cu 500 de calorii mai puțin decât organismul are nevoie în fiecare zi, menținând sau crescând activitatea de exercițiu. Crearea unui deficit energetic determină organismul să ardă excesul de grăsime. Cu toate acestea, o femeie nu ar trebui să mănânce mai puțin de 1.200 de calorii pe zi, dacă nu este recomandată ca parte a unui program de scădere în greutate supravegheat medical.
-
Cafeaua cu ulei de măsline: beneficii, riscuri și cum să o prepari acasă16.09.2025, 09:49
-
-
-
-
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.