Capac de toaletă vs. telefon. Care are mai multe bacterii. Cum trebuie să le cureți

Monika Baciu |
Data publicării:
capac de toaleta - FOTO: Freepik@poravute
capac de toaleta - FOTO: Freepik@poravute

Capac de toaletă vs. telefon. Care crezi că are cele mai multe bacterii. Cum trebuie să cureți telefonul și capacul toaletei. 

Capac de toaletă vs. telefon. Toaleta este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor din cauza umidității și a resturilor organice prezente acolo. Cu toate acestea, nivelul de bacterii de pe un telefon poate varia în funcție de obiceiurile de igienă ale unei persoane și de modul în care își folosește telefonul.

Telefoanele pot deveni contaminate cu bacterii și alte germeni din cauza contactului cu mâinile murdare sau din cauza așezării lor pe suprafețe murdare. De asemenea, pot exista bacterii pe ecranul telefonului din cauza contactului cu obrazul sau gura unei persoane. Este important să mențineți atât telefonul, cât și toaleta cât mai curate posibil și să vă spălați mâinile în mod regulat pentru a reduce riscul de îmbolnăvire sau transmitere a bacteriilor.

Vezi și: Moduri inedite pentru a folosi deodorantul. Nici nu ai fi crezut că îți poate fi de un real folos și în alte scopuri

S-ar putea crede că o toaletă trebuie să fie mult mai murdară decât telefonul mobil, dar vă înșelați. Un studiu a descoperit că telefoanele noastre mobile sunt murdare și acoperite de bacterii mult mai mult decât un capac de toaletă!

Acest lucru este atât de surprinzător. Dacă aveți un calculator, este un must-have. Un studiu al Universității din Arizona a ajuns la concluzia că telefoanele mobile au de până la 10 ori mai multe bacterii decât scaunele de toaletă.

Dar cum se poate așa ceva? Ei bine, s-ar putea să nu fiți surprinși să aflați că un sondaj realizat în 2018 de BankMyCell a raportat că 75% dintre oameni confirmă că folosesc telefonul mobil în timp ce sunt la toaletă. Nu este nevoie să explicăm mult mai multe în această privință, potrivit MSN.

Vezi și: 3 cancere greu de depistat: simptomele se confundă cu alte boli. Cum știi dacă ai aceste 3 cancere

E-coli pe telefonul tău

Pentru a fi mai precis, oamenii de știință de la London School of Hygiene & Tropical Medicine și Queen Mary au prezentat un studiu în 2011, în care au afirmat că 16% dintre telefoane aveau o încărcătură semnificativă de E. coli. Bacteriile comune în fecale. E. coli este o bacterie care este o cauză comună a intoxicațiilor alimentare și care se găsește adesea în fecale. Da, practic există materii fecale pe telefonul tău.

Este destul de dezgustător să te gândești la ceea ce se ascunde pe telefonul tău. Mai ales că Dscout estimează că o persoană atinge ecranul telefonului în medie de 2.617 ori pe zi, dublu dacă este un utilizator intensiv.

Printre cele mii de interacțiuni umane/telefon mobil, degetele ating totul și microbi rămân lipiți de ele și mai târziu săritor pe telefonul tău. Și, desigur, în general, oamenii curăță toaleta mult mai des decât telefonul lor mobil. De fapt, când a fost ultima dată când ați curățat telefonul corect?

Vezi și: Infecțiile nosocomiale, boală curată în spitale. Adrian Wiener: Se trage la nimereală, sunt subdeclarate. Vizitatorul nu are de unde să aducă bacterii multirezistente

Cum trebuie să cureți ecranul telefonului

Cel mai bun mod de a curăța telefonul pentru a elimina bacteriile este să utilizați șervețele umede care conțin 70% alcool izopropilic sau un spray cu 70% alcool și o cârpă de microfibră. Și în afară de E. coli, colecția de bacterii pe care o putem găsi pe oricare telefon mobil este, cel puțin, alarmantă.

Staphilococcul este o bacterie care poate cauza infecții ale pielii aproape oriunde pe corp. Actinobacteria pot duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi difteria, tuberculoza sau vaginoza bacteriană.

Citrobacter este un grup de bacili aerobici gram-negativi care se găsesc de obicei în alimente, sol, apă sau tractul intestinal al oamenilor sau animalelor și pot provoca infecții ale tractului urinar, meningită sau sepsis.

Vezi și: Antibiorezistența, "la nivel de gripă, TBC și HIV/SIDA la un loc". Wiener: România este pe primul loc în Uniunea Europeană

În cele din urmă, Enterococcus poate cauza infecții precum meningita, prostatita, infecții ale rănilor, endocardita sau infecții urinare și intra-abdominale.

S-ar putea să vă întrebați dacă toate aceste microbi ascunși pe telefonul dvs. ar trebui să vă determine să nu mai folosiți telefonul? Ei bine, dacă trăiți viața ca majoritatea oamenilor, probabil că acest lucru nu este posibil.

Faceți pur și simplu un obicei din a curăța telefonul de la timp la timp. Este probabil, de asemenea, o idee bună să nu-l luați cu dvs. în baie și să nu-l utilizați în timp ce mâncați. Aceste precauții vor reduce cu siguranță șansele de a vă îmbolnăvi din cauza atingerii telefonului dvs. murdar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel