Căpșunile, beneficii-SURPRIZĂ: albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac

Cătălina Burghelea / 23 Martie 2021 / 14:02
Căpșuni
Căpșuni

Consumul de căpșuni este asociat cu un risc redus de multe boli cronice. Căpșunile pot îmbunătăți sănătatea inimii, pot reduce nivelul zahărului din sânge și pot ajuta la prevenirea cancerului.

Căpșunile pot, de asemenea să:

- îmbunătățească starea antioxidantă a sângelui

- scadă stresul oxidativ

- reducă inflamația

- îmbunătățească profilul lipidelor din sânge

- reducă oxidarea dăunătoare a colesterolului LDL (rău).

Despre beneficiile căpșunilor a scris și medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

"Pledoarie pentru consumul de căpșuni:

au puține calorii și mai multă vit. C decât portocala

au multe fibre solubile(care scad colesterolul) și insolubile(care previn constipația)

albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac

În 100g căpșuni avem peste 50% din doza zilnică de vit. C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide cu efect anticancer.

Niciodată căpșunile n-au fost mai delicioase, poate pentru că la argumentele nutriționale s-au adăugat și factorii de mediu.", a precizat medicul nutriționist. 

Citește și Ghimbirul: ce MINUNI poate să facă în organism, dacă îl consumi zilnic, timp de o lună

Articole Recomandate

AXITINIBUM - prospect

23 iun, 21:32

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy