Căpșunile pot, de asemenea să:
- îmbunătățească starea antioxidantă a sângelui
- scadă stresul oxidativ
- reducă inflamația
- îmbunătățească profilul lipidelor din sânge
- reducă oxidarea dăunătoare a colesterolului LDL (rău).
Despre beneficiile căpșunilor a scris și medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
"Pledoarie pentru consumul de căpșuni:
au puține calorii și mai multă vit. C decât portocala
au multe fibre solubile(care scad colesterolul) și insolubile(care previn constipația)
albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac
În 100g căpșuni avem peste 50% din doza zilnică de vit. C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide cu efect anticancer.
Niciodată căpșunile n-au fost mai delicioase, poate pentru că la argumentele nutriționale s-au adăugat și factorii de mediu.", a precizat medicul nutriționist.
Citește și Ghimbirul: ce MINUNI poate să facă în organism, dacă îl consumi zilnic, timp de o lună
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News