Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Care este cel mai bun iaurt pentru diabetici și ce trebuie să aveți în vedere când îl cumpărați.
Iaurtul are o multitudine de beneficii pentru sănătate, prin conținutul de proteine, calciu și potasiu, dar și prin probioticele necesare pentru menținerea în cele mai bune condiții a florei intestinale.
Există însă și persoane care nu se pot bucura pe deplin de ”doza de sănătate” din poate cel mai consumat produs lactate la nivel mondial, iar o categorie destul de importantă este cea a diabeticilor.
Dieteticianul Amy Kimberlain are câteva recomandări pentru diabetici, în acest sens, explicând care sunt cele mai bune tipuri de iaurturi pentru acestea.
Potrivit lui Kimberlain, citată de EatThis, cel mai bun iaurt este cel cu un conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, cu un minim de zahăr adăugat sau îndulcitori și cu mai multe proteine.
Atenție când vă cumpărați iaurturile. ”Când vine vorba de iaurt, a le cumpăra de la magazin poate crea confuzie”, spune dieteticianul, asta pentru că deși se consideră un produs sănătos, la o privire mai atentă pe etichetă, iaurtul poate fi ”încărcat” cu zahăr/îndulcitori fiind aproape pe ”picior de egalitate” cu un desert.
Optați pentru iaurturile cu un conținut scăzut de grăsimi. ”Persoanele cu diabet au un risc de două ori mai mare de boli de inimă. Acest lucru este important pentru a ajuta la reducerea grăsimilor lor saturate totale pentru o zi”, spune Kimberlain.
Mențineți nivelul de zahăr adăugat la minimum. Este deja cunoscut faptul că cele mai multe produse de pe piață au adaos de zahăr și de sare, fie că vorbim de produsele dulci sau de cele sărate. Astfel, pentru cei care au interdicție de a consuma sare și zahăr poate să fie o adevărată provocare găsirea ”idealului” alimentar.
”Pe etichetele nutriționale, puteți vedea acum linia pentru zahăr adăugat. Iaurtul are zahăr natural în lactoza pe care o conține. Cu toate acestea, acum, cu această adăugare recentă, putem vedea cât de mult zahăr adăugat folosesc diferitele mărci”, explică Kimberlain.
Pentru zahărul adăugat, recomandarea este de 6 lingurițe (24 g)/zi pentru femei și 9 lingurițe (36 g)/zi pentru bărbați.
Evitați îndulcitorii. Îndulcitorii artificiali pot avea, de asemenea, un impact asupra diabetului, potrivit lui Kimberlain.
"Similar cu zahărul adăugat, recomandarea mea este să urmăriți să reduceți aportul total atunci când vine vorba de îndulcitori artificiali", sugerează ea.
Astfel, dacă vă doriți ceva dulce în iaurtul dvs, cel mai indicat este să vă adăugați câteva fructe, din cele care sunt recomandate diabeticilor, și astfel aveți și o porție de dulce, dar și una de fibre.
Vezi și: Zmeura, boosterul de antioxidanți. Eficientă în protejarea inimii, are efecte și asupra diabetului
Iaurtul grecesc.Kimberlain sugerează că iaurtul grecesc, unul bogat în proteine, este potrivit pentru diabetici. "Pentru persoanele cu diabet, a avea ceva mai multe proteine ar putea fi benefic pentru gestionarea nivelului de zahăr din sânge, deoarece scopul este de a echilibra carbohidrații, proteinele și grăsimile.
Iar uneori, cu diferite combinații de mese, proteinele, în special la micul dejun și/sau la o gustare, pot lipsi. Prin urmare, această proteină suplimentară ar putea fi benefică”, mai spune Kimberlain.
Iaurtul este unul dintre produsele lactate ce poate fi consumat în orice moment al zilei, iar combinațiile pe care le putem face variază în funcție de gusturile fiecăruia. Iaurtul poate fi consumat la micul dejun cu cereale sau fructe, ca o gustare de după amiază sau ca desert gustos pentru seară.
Iaurtul, în sine, este plin de nutrienți care întăresc oasele, cum ar fi calciul și vitamina C, și care ajută la protejarea oaselor în formare, la copii, sau a oaselor fragile, la persoanele în vârstă, în special a femeilor aflate la menopauză.
De aceea este important ca atunci când facem combinații între iaurt și alte alimente să luăm în calcul impactul pozitiv pe care îl pot avea asupra stării de sănătate. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă mănânci smântână. Efecte surprinzătoare asupra stării de sănătate
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Diabetul reprezintă un factor de risc major pentru demență. Totul depinde de vârsta la care a fost diagnosticat diabetul.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.