Care este cel mai bun iaurt pentru diabetici. La ce trebuie să fiți atenți când îl cumpărați
Care este cel mai bun iaurt pentru diabetici și ce trebuie să aveți în vedere când îl cumpărați.
Iaurtul are o multitudine de beneficii pentru sănătate, prin conținutul de proteine, calciu și potasiu, dar și prin probioticele necesare pentru menținerea în cele mai bune condiții a florei intestinale.
Există însă și persoane care nu se pot bucura pe deplin de ”doza de sănătate” din poate cel mai consumat produs lactate la nivel mondial, iar o categorie destul de importantă este cea a diabeticilor.
Dieteticianul Amy Kimberlain are câteva recomandări pentru diabetici, în acest sens, explicând care sunt cele mai bune tipuri de iaurturi pentru acestea.
Care este cel mai potrivit iaurt pentru diabetici
Potrivit lui Kimberlain, citată de EatThis, cel mai bun iaurt este cel cu un conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, cu un minim de zahăr adăugat sau îndulcitori și cu mai multe proteine.
Atenție când vă cumpărați iaurturile. ”Când vine vorba de iaurt, a le cumpăra de la magazin poate crea confuzie”, spune dieteticianul, asta pentru că deși se consideră un produs sănătos, la o privire mai atentă pe etichetă, iaurtul poate fi ”încărcat” cu zahăr/îndulcitori fiind aproape pe ”picior de egalitate” cu un desert.
Optați pentru iaurturile cu un conținut scăzut de grăsimi. ”Persoanele cu diabet au un risc de două ori mai mare de boli de inimă. Acest lucru este important pentru a ajuta la reducerea grăsimilor lor saturate totale pentru o zi”, spune Kimberlain.
Mențineți nivelul de zahăr adăugat la minimum. Este deja cunoscut faptul că cele mai multe produse de pe piață au adaos de zahăr și de sare, fie că vorbim de produsele dulci sau de cele sărate. Astfel, pentru cei care au interdicție de a consuma sare și zahăr poate să fie o adevărată provocare găsirea ”idealului” alimentar.
”Pe etichetele nutriționale, puteți vedea acum linia pentru zahăr adăugat. Iaurtul are zahăr natural în lactoza pe care o conține. Cu toate acestea, acum, cu această adăugare recentă, putem vedea cât de mult zahăr adăugat folosesc diferitele mărci”, explică Kimberlain.
Pentru zahărul adăugat, recomandarea este de 6 lingurițe (24 g)/zi pentru femei și 9 lingurițe (36 g)/zi pentru bărbați.
Evitați îndulcitorii. Îndulcitorii artificiali pot avea, de asemenea, un impact asupra diabetului, potrivit lui Kimberlain.
"Similar cu zahărul adăugat, recomandarea mea este să urmăriți să reduceți aportul total atunci când vine vorba de îndulcitori artificiali", sugerează ea.
Astfel, dacă vă doriți ceva dulce în iaurtul dvs, cel mai indicat este să vă adăugați câteva fructe, din cele care sunt recomandate diabeticilor, și astfel aveți și o porție de dulce, dar și una de fibre.
Vezi și: Zmeura, boosterul de antioxidanți. Eficientă în protejarea inimii, are efecte și asupra diabetului
Iaurtul grecesc.Kimberlain sugerează că iaurtul grecesc, unul bogat în proteine, este potrivit pentru diabetici. "Pentru persoanele cu diabet, a avea ceva mai multe proteine ar putea fi benefic pentru gestionarea nivelului de zahăr din sânge, deoarece scopul este de a echilibra carbohidrații, proteinele și grăsimile.
Iar uneori, cu diferite combinații de mese, proteinele, în special la micul dejun și/sau la o gustare, pot lipsi. Prin urmare, această proteină suplimentară ar putea fi benefică”, mai spune Kimberlain.
De ce să mănânci iaurt cu prune uscate. Care sunt beneficiile pentru sănătate
Iaurtul este unul dintre produsele lactate ce poate fi consumat în orice moment al zilei, iar combinațiile pe care le putem face variază în funcție de gusturile fiecăruia. Iaurtul poate fi consumat la micul dejun cu cereale sau fructe, ca o gustare de după amiază sau ca desert gustos pentru seară.
Iaurtul, în sine, este plin de nutrienți care întăresc oasele, cum ar fi calciul și vitamina C, și care ajută la protejarea oaselor în formare, la copii, sau a oaselor fragile, la persoanele în vârstă, în special a femeilor aflate la menopauză.
De aceea este important ca atunci când facem combinații între iaurt și alte alimente să luăm în calcul impactul pozitiv pe care îl pot avea asupra stării de sănătate. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă mănânci smântână. Efecte surprinzătoare asupra stării de sănătate
-
Consumul de cafea poate accelera pierderea osoasă15.12.2025, 14:46
-
5 proceduri dentare moderne de refacere a danturii15.12.2025, 13:20
-
-
-
Semnele subtile pe piele și gât care pot indica o afecțiune mortală
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
EXCLUSIV Peștele care conține cea mai mare cantitate de Vitamina D. Dr. Lygia Alexandrescu: Una din cele mai bune surse alimentare. Furnizează jumătate din doza zilnică
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Diabetul de tip 3, ce este. Rolul rezistenței la insulină în declinul cognitiv și boala Alzheimer
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Un studiu demontează tot ce știam despre ouă. Nu doar că NU dăunează inimii, dar pot prelungi viața
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Ce este diabetul zaharat și cum îl poți preveni?
Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
Medicamentele pentru diabet pot ajuta la reducerea dependenței de alcool. Ce spun cercetările medicale
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor trebui să se adapteze
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Otrava din cafea care ne îmbolnăvește. Ce greșeală facem când ne bem cafeaua
Celulele super-active, asociate cu diabetul. Tratamentele cu oxigen, ineficiente
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
EXCLUSIV Diabetul, boala pe care o ai fără să știi. Prof. dr. Bogdan Timar: E îngrijorător
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Alimentul care crește riscul de diabet. Cu ce să îl înlocuiești
Obezitatea: o alegere sau o boală? Adevărul neplăcut despre obezitate
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
E466: aditivul ascuns în alimente care distruge intestinul. Cum ne afectează sănătatea. Reacțiile variază de la o persoană la alta
Dieta Yo-Yo, efect negativ asupra rinichilor. Fluctuațiile de greutate, impact în cazul pacienților cu diabet de tip 1
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Ce se întâmplă cu glicemia când mănânci carne cu garnitură. Mihaela Bilic explică ce se petrece în corp când le asociezi
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Diabetul, inversat. Comutatorul care permite pancreasului să producă insulină
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
