Care sunt cele mai nesănătoase proteine ​​pentru pierderea în greutate, potrivit experților

Angela Sabău |
Data publicării:
Mezeluri: imagine cu scop  ilustrativ
Mezeluri: imagine cu scop ilustrativ

Proteinele sunt, în general, căutate pentru că sunt sățioase și ajută la pierderea în greutate. Dar nu e întotdeauna așa.

Cuvântul „proteine” de pe pachetele cu alimente atrage oamenii ca o momeală. Vânăm proteine, ​​pentru că știm că ele construiesc mușchi și, în același timp, ne ajută să slăbim. Proteinele sunt un macronutrient cheie pentru tot felul de procese importante din corpul nostru. De exemplu, proteina ne păstrează masa musculară pe măsură ce îmbătrânim, ne împiedică să pierdem mușchi în același timp în care slăbim, satisface foamea mai mult decât ceilalți macronutrienți, este mai dificil pentru corp să se transforme în grăsime, solicită organismul să utilizeze mai multă energie pentru a o procesa prin digestie (cunoscut sub numele de „efectul termic al alimentelor”) și poate ajuta la reducerea aportului de calorii prin evitarea senzației de foame.

Dar corpul nu reacționează la toate proteinele în același mod. Unele proteine ​​sunt mai utile pentru construirea mușchilor decât altele. Și unele proteine ​​sunt nesănătoase dacă sunt consumate regulat.

Iată ce au spus unii experți despre care sunt cele mai nesănătoase proteine ​​pentru pierderea în greutate.

1 Carne și brânzeturi prelucrate

Carnea procesată care a fost conservată prin afumare sau sărare, întărire sau adăugare de conservanți chimici precum slănină, cârnați, carne de prânz și hot-dog, sunt printre cele mai proaste proteine ​​pentru o sănătate bună. „Din păcate, atunci când acest tip de carne este conservată, se adaugă nitrați, ceea ce generează compuși care pot duce la cancer”, spune Gretchen San Miguel, medic, director medical la Medi-Weightloss. Carnea procesată a fost clasificată ca fiind cancerigenă din grupa 1 de către Organizația Mondială a Sănătății.

2 Brânză procesată

Deși brânza poate să nu vă vină în minte atunci când vă gândiți la proteine, produsul lactat este de fapt o sursă bună de macronutrienți. Acestea fiind spuse, este posibil să nu fie cea mai bună sursă de proteine ​​pentru pierderea în greutate.

„Mulți oameni doreau să urmeze o dietă ketogenică și să apeleze la brânzeturi ca alternativă cu conținut scăzut de carbohidrați, nu realizează că brânza este foarte bogată în calorii, grăsimi saturate nesănătoase, uleiuri procesate și poate avea și aditivi hormonali”, spune dr. San Miguel. „A consuma prea multă brânză poate duce la colesterol ridicat, exces de calorii și poate afecta sănătatea generală”.

Laptele și brânza de vacă, deși sunt surse bune de proteine, pot fi, de asemenea, extrem de inflamatorii pentru majoritatea oamenilor. „Dacă încercați să pierdeți în greutate (mai ales în zona de mijloc) și aveți în mod constant probleme gastrointestinale, aș omite lactatele”, spune Heather Hanks, nutriționist la InstaPot Life. „Inflamația poate îngreuna pierderea în greutate”.

3 Carne roșie bogată în grăsimi

„Cercetările au arătat că persoanele care consumă o cantitate mare de carne roșie hrănită cu cereale prezintă un risc ridicat de atac de cord și accident vascular cerebral datorită conținutului ridicat de grăsimi saturate”, spune dr. San Miguel.

Carnea de vită hrănită cu cereale se referă la vitele care sunt hrănite cu porumb și alte cereale. Această carne de vită nu are acizi grași omega 3 sănătoși pentru inimă și conține mai multe grăsimi saturate. Dr. San Miguel recomandă să optați pentru carne de vită hrănită cu iarbă sau să alegeți părțile slabe cum ar fi pulpa de porc, peștele și pieptul de pui. Carnea de vită hrănită cu iarbă tinde să fie mai scăzută în grăsimi și conține mai mulți omega-3, grăsimile sănătoase găsite și în peștii grași, plus mai multă vitamina E. Carnea de vită care se hrănește cu iarbă este, de asemenea, o sursă bogată de CLA (acid linolenic conjugat), care, după cum au arătat studiile din Journal of the American Heart Association, este asociat cu un risc mai mic de insuficiență cardiacă.

4 Proteine ​​prăjite

Grăsimea este un macronutrient sănătos, esențial, dar tipul de grăsime contează", spune David Sautter, specialist în nutriție certificat NASM la revista Top Fitness." Când prăjești un aliment (cum ar fi pui sau pește), poți crește cantitatea de grasimi trans pe care le consumi; grăsimile trans au fost legate de bolile de inimă, anulând beneficiile pe care le-ai obține în mod obișnuit din consumul de proteine ​​coapte, aburite sau sotate. "

5 Anumite pulberi de proteine

Pulberile de proteine ​​pentru înlocuirea meselor sunt extrem de populare pentru controlul caloriilor. „Din păcate, multe pulberi de proteine ​​au adăugat ingrediente care pot bloca pierderea în greutate”, spune Trista Best, nutriționist dietetician înregistrat la Balance One Supplements. Ea observă că pulberile de proteine ​​pe bază de lapte (zer și cazeină) pot să nu fie benefice pentru persoanele cu alergii sau intoleranțe la lactate. Ea recomandă să încercați proteina de mazăre mai bine, deoarece nu conține alergeni obișnuiți și nu este inflamatorie, așa cum poate fi proteina din zer. Selectați o pudră vegană făcută cu toți cei 20 de aminoacizi, spune ea.

6 Pastramă de vită

„Pastrama de vită, unde zahărul este al doilea ingredient, este pe lista mea cu cele mai proaste proteine”, spune Jay Cowin, nutriționist înregistrat și director la ASYSTEM. El spune că doar pentru că este ușor de mâncat nu înseamnă că ar trebui să te bazezi pe ea ca sursă de proteine. Cowin subliniază că de multe ori apucăm rapid alimente ambalate care se laudă cu „conținut ridicat de proteine”, fără a privi ingredientele și a compara nivelurile de zahăr și sodiu. Unele mărci de pastramă de vită pot avea la fel de mult zahăr ca un desert și mai mult sodiu decât câteva pungi de covrigi, așa că este important să „căutați pastrama de vită hrănit cu iarbă cu zero zahăr, fără sirop de porumb și fără conservanți artificiali”, sugerează el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel