Carne roșie, carne albă, colesterol crescut. Ce să consumi pentru a-l scădea

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Carne rosie și grăsime
Carne rosie și grăsime

Carnea roșie este asociată cu o creștere a colesterolului, dar specialiștii au descoperit că și carnea albă are efect asemănător. De asemenea, ei au verificat ce alimente pot duce la scăderea colesterolului.

Colesterolul crescut este cunoscsut ca factor de risc pentru o serie de boli cardiovasculare, în special la vârste mai înaintate. Specialiștii au descoperit că un consum de carne, roșie sau albă, controbuie la creșterea colesterolului, dar au verificat și alimente care pot duce la scăderea colesterolului.

Mâncând cantități mari de carne roșie poate crește nivelul de colesterol LDL (rău), dar noile cercetări sugerează că ar trebui să vă reduceți și aportul de carne albă. Rezultatele au fost publicate online, în de The American Journal of Clinical Nutrition.

Cercetătorii au ales la întâmplare 113 adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 21 și 65 de ani, cărora le-au dat să urmeze o dietă de patru săptămâni cu niveluri ridicate de carne roșie, carne albă (pui și curcan) sau proteine pe bază de plante (cum ar fi nuci, cereale integrale, produse din soia) și leguminoase, potrivit Harvard Medical School.

După aceea, nivelurile de LDL din grupul de alimente cu carne roșie ridicată au crescut, așa cum au fost prognozate, dar cercetătorii au descoperit că și la cei care au consumat carne de pasăre au avut același efect asupra nivelului LDL ca al cărnii roșii.

În comparație, oamenii din grupul care a consumat proteine vegetale au obsergvat că nivelul LDL-urilor lor a scăzut cu aproximativ 7%.

Cercetătorii au menționat fitosterolii (substanțele chimice vegetale) ale dietei, care pot scădea nivelul colesterolului, drept cel mai probabil motiv. Ei au ajuns la concluzia că reducerea consumului de carne - roșie și alb - și consumul mai multor proteine vegetale poate fi cea mai bună abordare pentru gestionarea nivelurilor LDL.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel