Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Înlocuiți carnea roșie cu surse de proteine de înaltă calitate, iar riscul bolilor de inimă va scădea simțitor. Ba, mai mult, chiar poate crește speranța de viață, arată un nou...
Cercetătorii au analizat date din 36 de studii care implică mai mult de 1.800 de persoane pentru a afla cum este afectat riscul bolilor cardiovasculare de diferitele diete. Ei au luat în calcul tensiunea arterială, colesterolul, trigliceridele și lipoproteinele, scrie webmd.com.
Nu au constatat diferențe semnificative în colesterolul total, lipoproteine sau tensiunea arterială între dietele cu carne roșie și toate celelalte regimuri alimentare. Dar dietele bogate în carnea roșie au fost asociate cu niveluri mai ridicate de trigliceride.
Cercetatorii au remarcat, de asemenea, ca persoanele ale căror dietă a inclus mai multe proteine de înaltă calitate din plante, cum ar fi leguminoase, soia și nuci au avut niveluri mai scazute, atât de colesterol total, cât și LDL ("rău").
"Întrebarea dacă e bună sau rea carnea roșie este inutilă", a spus autorul principal Dr. Meir Stampfer, profesor de epidemiologie si nutritie la Harvard T.H. Școala Chan de Sănătate Publică din Boston. "Răspunsul trebuie să fie, comparativ cu ce? Pentru că dacă înlocuiți burgeri cu biscuiți sau cartofi prăjiți, nu veți fi mai sănătoși.”
Dar dacă înlocuiți carnea roșie cu surse sănătoase de proteine vegetale, cum ar fi fructele cu coajă lemnoasă sau fasole, obțineți un beneficiu pentru sănătate", a explicat Stampfer într-un comunicat de presă al școlii.
Marta Guasch-Ferre, cea cae a condus studiul, este cercetător științific în departamentul de nutriție de la Harvard. Ea a spus că noul studiu oferă orientări clare, în timp ce studiile anterioare de evaluare a efectelor consumului de carne roșie asupra riscului de boli de inimă nu au fost la fel de consistente.
Cercetătorii recomandă o dietă sănătoasă vegetarienă și în stil mediteranean.
Studiul a fost publicat recent în jurnalul Circulation.
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!