Hipertensiune arterială? Cum o poți ajuta să scadă cu câteva exerciții simple

Angela Sabău |
Data publicării:
Hipertensiunea arterială
Hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială poate fi ajutată să scadă, nu doar cu medicamente, ci și cu un minim de exerciții fizice. S-a demonstrat că 30 de minute de mișcare moderată zilnic face minuni pentru reglarea tensiunii.

Tensiunea arterială crescută (hipertensiunea) crește riscul bolilor de inimă și al accidentului vascular cerebral. Specialiștii spun că exercițiile fizice sunt esențiale pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, precum și menținerea greutății corporale normale și o dietă sănătoasă.

De fapt, exercițiile fac ca medicamentele pentru tensiunea arteriala să fie mai eficiente. Totuși, e nevoie de consultarea medicului înainte de a începe un nou program de fitness, scrie medicinenet.com.

Exercițiile pot fi distractive

Beneficiile exercițiilor fizice pot fi obținute prin antrenamente de doar 30 de minute pe zi. O tură cu bicicleta, grădinăritul, urcatul pe scări în loc de lift, toate pot contribui la sănătatea inimii.

Puteți opta pentru sala de gimnastică

Gimnastica nu este obligatorie pentru antrenamente. Cu toate acestea, antrenorii vor adăuga la lista beneficiilor siguranță și încurajare. Spuneți anternorului dacă unele exerciții cauzează dureri. Odată ce vă veți obișnui cu exercițile,a cestea vor deveni rutină.

Întăriți-vă inima

Creșterea rezistenței este benefică pentru creșterea vitezei metabolice, reducerea grăsimii corporale și creșterea masei musculare. Există multe modalități de a efectua antrenament de rezistență, inclusiv prin utilizarea de aparate, greutăți, benzi de exerciții sau exercițiile pentru abdomen. Pierderi de doar 10 de kilograme pot reduce sau ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale la mulți indivizi supraponderali. Consultați medicul înainte de a începe un nou program de antrenament de greutate.

Nu suportați căldura? Înotați!

Exercițiile fizice obligă inima să bată mai repede, ceea ce este importat pentru scăderea hipertensiunii. Dar puteți încerca să înotați. Și asta va reduce tensiunea și pulsul.

Cât de mult exercițiu este necesar

Este posibil ca, în timpul unor exerciții regulate, tensiunea arterială ridicată să poată fi prevenită sau controlată. Uneori, activitățile fizice moderate, cum ar fi mersul pe jos rapid timp de 30 de minute pe zi, pot fi suficiente pentru scăderea sau eliminarea medicamentelor. Exercițiile cu siguranță pot ajuta medicamentele să fie mai eficiente. Exercițiile în sine pot reduce valorile tensiunii arteriale cu până la 5-15 mmHg. O creștere treptată a intensității antrenamentului este cea mai bună pentru siguranța și eficiența scăderii tensiunii arteriale.

Noțiuni de bază

Dacă nu ați exercitat într-un timp, începeți lent pentru a preveni rănirile. Începeți cu 10 până la 15 minute de exerciții de care vă bucurați, cum ar fi mersul pe jos afară sau pe o banda de alergat. Măriți durata și intensitatea antrenamentului până când atingeți obiectivul de 30 de minute pe zi.

Faceți exerciții convenabile. Modificați rutina pentru a se potrivi programului dvs. ocupat. Încercați să lucrați în timp ce copiii se află la programul lor școlar sau extrașcolar, înainte sau după muncă sau chiar în timpul pauzei de prânz!

Pentru mai multă eficiență, puteți să faceți mini-antrenamente de 10 minute în diferite momente ale unei zile aglomerate.

Încălzirea și răcirea

Încălzirea înainte de antrenament și relaxarea după sunt importante pentru persoanele cu tensiune arterială crescută, în conformitate cu American Heart Association. Acest lucru vă permite să creșteți și să scădeți treptat ritmul cardiac. Mersul pe jos sau pe o banda de alergat timp de 10 minute este adecvat pentru încălzirea înainte de antrenament și, de asemenea, pentru răcirea după.

Medicația și exercițiile

Medicamentele utilizate pentru probleme cardiace și hipertensiune arterială pot să încetinească ritmul cardiac. Acestea includ beta-blocante sau blocante ale canalelor de calciu. Dacă luați aceste medicamente, consultați-vă medicul și stabiliți cu el ce exerciții ar trebui să faceți.

Când ați fost sedentar, supraponderal sau dacă aveți un risc crescut de boală cardiacă coronariană sau altă problemă de sănătate cronică, trebuie să aveți aprobarea medicului înainte de a începe un program de fitness. Testați-vă tensiunea arterială la un medic specialist. Aceștia vă pot sfătui cu privire la frecvența verificării.

Dacă sunteți supraponderal și pierdeți cât de puține kilograme, vă poate ajuta să reduceți sau să împiedicați hipertensiunea arterială. Pierderea în greutate rezultă din scăderea caloriilor pe care le utilizați în fiecare zi. Consultați medicul sau un dietetician înregistrat cu privire la numărul de calorii de care aveți nevoie zilnic pentru pierderea în greutate. Creșteți exercițiul pentru a arde și mai multe calorii!

Dincolo de exercițiu, feriți-vă de sare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel