Urmărește dezbaterea live

Poziția greșită a corpului? Vezi ce probleme de sănătate ai putea avea

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Poziția greșită la calculator creează probleme de sănătate
Poziția greșită la calculator creează probleme de sănătate

Poziția greșită a corpului în fața ecranelor digitale ne poate crea o serie de probleme la care nici nu ne-am fi gândit. Specialiștii au enumerat doar trei dintre ele, care ar putea surprinde pe oricine.

Poziția greșită a corpului este o problemă tot mai comună, din cauza timpului tot mai mult petrecut în fața ecranelor de tabletă, telefon sau calculator. Această poziție, cu privirea în jos, la ecran și spatele curbat, afectează oameni de toate vârstele.

Puțini știu, însă, că asta poate duce la o serie de probleme de sănătate, în timp, pe lângă durerile de spate, care apar primele. În partea de sus a spatelui și zona gâtului încep să apară dureri, dar pe lângă asta, pot apărea alte probleme, mai grave, precum echilibru slab, dureri de cap sau dificultate de respirație.

„Cercetătorii studiază, de asemenea, dacă postura afectează starea de spirit, somnul, senzația de oboseală și alinierea maxilară, spune Meghan Markowski, a physical therapist la Harvard-affiliated Brigham and Women's Hospital, citată de health.harvard.edu.

Specialiștii au identificat trei probleme legate de postura slabă vă pot surprinde.

Incontinență. Poziția greșită a corpului favorizează incontinența de stres, tradusă prin eliminarea unui strop de urină la râs sau tuse. Gârbovirea crește presiunea abdominală, ceea ce pune presiune asupra vezicii urinare. Poziția scade, de asemenea, capacitatea mușchilor podelei pelvine de a se opune acestei presiuni", remarcă Markowski, care se specializează în ajutarea oamenilor să depășească problemelor legate de vezica urinară, intestin și pelvis.

Constipația. Poziția obișnuită pe o toaletă - cu genunchii mai jos decât șoldurie - poate provoca constipație. "Această poziție închide anusul oarecum și îngreunează mușchii abdominali care ar trebui să ajute la eliminarea fecalelor", spune Markowski. „Constipația se caracterizează prin mai puțin de trei mișcări intestinale pe săptămână; scaune dureroase, uscate; nevoia de încordare pentru a a ajuta intestinele și senzaia de evacuare incompletă.”

Arsuri stomacale și încetinirea digestiei. Poziția ascunsă după o masă poate declanșa arsuri la stomac cauzate de refluxul acidului gastric (când acidul stomacal ajunge în esofag). "Poziția gârbovită pune presiune asupra abdomenului, care poate forța acidul stomacal în direcția greșită", explică dr. Kyle Staller, un gastroenterolog la Spitalul General din Massachusetts, afiliat la Harvard. "Și unele dovezi sugerează că tranzitul în intestine încetinește în aceast poziție. În opinia mea, probabil că joacă un rol mic."

Ce se poate face

Markowski vă recomandă să vedeți un terapeut fizic dacă bănuiți că aveți o stare proastă care vă provoacă probleme. Terapeutul va personaliza un program de exerciții și stratching pentru a vă îmbunătăți forța și flexibilitatea musculară. Mușchii de bază (în abdomen, în podeaua pelviană și în spate) sprijină coloana vertebrală.

Alte sfaturi: utilizați o pernă de sprijin spate (lombară) pentru a vă reaminti să stați în poziție verticală într-un scaun și să vă schimbați poziția la fiecare 30 până la 60 de minute.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel