Dispepsie sau digestie proastă. Cum o evitați

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicii fac recomandări gurmanzilor
Medicii fac recomandări gurmanzilor

Senzația de stomac umflat după o masă copioasă înseamnă că ați făcut indigestie. Specialiștii de la Școala de Medicină vă recomandă câteva ponturi.

Medicii o numesc dispepsie sau digestie proastă. Termenul medical pentru durerea abdominală superioară sau disconfortul fără o cauză medicală identificabilă este dispepsia funcțională, potrivit health.harvard.edu.

Aproximativ 25% din populație este afectată de indigestie. „Deși este frustrant faptul că rămâne necunoscută cauza dispepsiei funcționale, este și mai frustrant că nu există niciun remediu sigur", se precizează pe site-ul amintit.

Ca să ușurați simptomele dispepsiei funcționale puteți încerca următoarele:

1. Evitați alimentele care vă declanșează simptomele

2. Mâncați porții mici și nu mâncați prea mult; încercați să mâncați mese mai mici, mai frecvente pe tot parcursul zilei și asigurați-vă că mestecați alimente încet și complet

3. Evitați activitățile care duc la înghițirea excesului de aer, cum ar fi fumatul, consumul rapid, guma de mestecat și băuturile carbogazoase

4. Reduceți stresul. Încercați terapii de relaxare, terapie comportamentală cognitivă sau exerciții fizice. Un antrenament aerobic de 3-5 ori pe săptămână poate ajuta, dar nu faceți mișcare după masă

5. Să aveți grijă să vă odihniți

6. Nu vă puneți la somn în două ore de la masă

7. Mențineți-vă sub control greutatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel