Dispepsie sau digestie proastă. Cum o evitați
Senzația de stomac umflat după o masă copioasă înseamnă că ați făcut indigestie. Specialiștii de la Școala de Medicină vă recomandă câteva ponturi.
Medicii o numesc dispepsie sau digestie proastă. Termenul medical pentru durerea abdominală superioară sau disconfortul fără o cauză medicală identificabilă este dispepsia funcțională, potrivit health.harvard.edu.
Aproximativ 25% din populație este afectată de indigestie. „Deși este frustrant faptul că rămâne necunoscută cauza dispepsiei funcționale, este și mai frustrant că nu există niciun remediu sigur", se precizează pe site-ul amintit.
Ca să ușurați simptomele dispepsiei funcționale puteți încerca următoarele:
1. Evitați alimentele care vă declanșează simptomele
2. Mâncați porții mici și nu mâncați prea mult; încercați să mâncați mese mai mici, mai frecvente pe tot parcursul zilei și asigurați-vă că mestecați alimente încet și complet
3. Evitați activitățile care duc la înghițirea excesului de aer, cum ar fi fumatul, consumul rapid, guma de mestecat și băuturile carbogazoase
4. Reduceți stresul. Încercați terapii de relaxare, terapie comportamentală cognitivă sau exerciții fizice. Un antrenament aerobic de 3-5 ori pe săptămână poate ajuta, dar nu faceți mișcare după masă
5. Să aveți grijă să vă odihniți
6. Nu vă puneți la somn în două ore de la masă
7. Mențineți-vă sub control greutatea.
-
Adevărul despre sensibilitatea la gluten. Ce nu s-a spus până acum17.12.2025, 12:20
-
-
3 tipuri de AVC: ischemic, hemoragic, mini-AVC. Care e cel mai periculos17.12.2025, 10:46
-
-
Ce se întâmplă în corp dacă ai deficit de calciu: simptome și riscuri17.12.2025, 08:56
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
