Căsătoria și bolile de inimă. Legătura, dovedită

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Vârstnici
Vârstnici

Căsătoria și bolile de inimă au o legătură dovedită. Potrivit ultimelor studii, persoanele căsătorite sunt mai puțin predispuse să moară din cauza acestor afecțiuni.

Căsătoria pare să fie benefică pentru persoanele care suferă de boli de inimă. Acesta este rezultatul ultimului studiu făcut pe mai bine de 6.000 de persoane care suferă de afecțiuni cardiace. Cercetarea a duat în medie 3,7 ani, scrie Harvard Healthy Publishing.

Cercetătorii au descoperit că persoanele divorțate, separate sau văduve ori care nu au fost niciodată căsătorite au fost cu 52% mai predispuse la atac de cord, față de cele care erau căsătorite.

De asemenea, rezultatle studiului mai arată că persoanele necăsătorite au prezentat un risc de a muri din cauza afecțiunilor cardiace cu 45% mai mare față de persoanele căsătorite.

Rezultatele erau valabile chiar și după ce cercetătorii au analizat factorii precum severitatea bolii,  utilizarea medicamentelor și statutul socio-economic.

Studiul a fost publicat în 20 decembrie 2017, în Jurnalul American Heart Association.

Observația nu dovedește că mariajul protejează inima, dar un partener de viață care vă oferă o companie plăcută, vă reamintește să vă luați medicamentele și vă îndeamnă să urmați un stil de viață sănătos, poate explica legătura.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel