Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă. Greșeala pe care ai făcut-o până acum

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
cat de des foto:freepik
cat de des foto:freepik

La fel ca orice alt obiect vestimentar, și lenjeria intimă vine cu o dată de expirare.

Lenjeria intimă este un element esențial al garderobei feminine, dar poate fi ușor să trecem cu vederea momentul când ar trebui să o înlocuim. Multe dintre noi ne atașăm de anumite piese, dar sănătatea și confortul nostru intim ar trebui să primeze în această privință.

Vezi și: Râgâitul: cauze, simptome, tratament. Când este necesar să consulți medicul

Data de expirare a lenjeriei

La fel ca orice alt obiect vestimentar, și lenjeria intimă vine cu o dată de expirare. Pur și simplu purtând aceleași piese de lenjerie în rotație sau păstrându-le prea mult timp în sertar nu este benefic pentru sănătatea noastră intimă. În general, specialiștii recomandă înlocuirea sutienelor la fiecare șase luni sau o dată pe an, potrivit Clovia.

Semne la care să fii atent/ă

Pentru a ști când este momentul să înlocuiești lenjeria intimă, este important să fii atentă la semnele de uzură sau degradare:

Schimbarea formei sau a mărimii: Cupele care nu se mai potrivesc bine sau banda sutienului care nu mai oferă susținere sunt semne că este timpul pentru o înlocuire.

Fire de ață sau material șifonat: Firele de ață care ies sau țesătura care se deteriorează pot indica faptul că lenjeria nu mai oferă susținerea corespunzătoare.

Breteluțe slabe sau banda elastică întinsă: Dacă breteluțele alunecă sau banda elastică a devenit prea lejeră, acesta este un semn clar că trebuie să te gândești la înlocuirea piesei de lenjerie.

foto:freepik@atlascompany

Lenjerie versus confort

Lenjeria intimă deteriorată sau prea uzată nu numai că poate compromite susținerea și forma corectă a corpului, dar poate de asemenea să creeze disconfort sau chiar să sporească riscul de infecții bacteriene. Alegerea momentului potrivit pentru înlocuirea lenjeriei tale este crucială pentru sănătatea și confortul tău.

Găsirea lenjeriei potrivite

Indiferent dacă ești în căutarea lenjeriei de zi cu zi sau a unor piese speciale pentru ocazii deosebite, alegerea potrivită poate fi dificilă. Cu toate acestea, investiția în lenjerie de calitate și confortabilă poate face o diferență semnificativă în confortul și încrederea ta.

Vezi și: Gătitul și mâncatul acasă, noul trend în 2024. Dr. Mihaela Bilic: Adio, mâncat pe ascuns sau compulsiv!

Schimbarea lenjeriei intime la momentul potrivit este esențială pentru sănătatea și confortul tău. Observând semnele de uzură și degradare și făcând alegeri înțelepte în ceea ce privește calitatea și confortul, poți asigura o experiență intimă plăcută și sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel