Câtă apă trebuie să bei pe zi, în funcție de greutatea ta. Nutriționistul Șerban Damian a demontat cel mai mare mit

Rodica Mitu |
Data publicării:
tensiunii arteriale Foto: Pexels
tensiunii arteriale Foto: Pexels

Dr. Șerban Damian, medic nutriționist, a explicat cum poți calcula cantitatea de lichide de care are organismul tău nevoie.

Dr. Șerban Damian, medic nutriționist, a fost invitat în emisiunea Intervivurile Spectacola și DC News, unde a vorbit despre alimentele care ne ajută să ne întărim imunitatea și să ne ferim de boli, mai ales în sezonul rece. Conform specialistului, pe lângă proteine, fructe și legume, hidratarea este extrem de importantă pentru a pregăti organismul să lupte cu bolile. 

 

Câtă apă trebuie să bem, de fapt 


Dr. Șerban Damian a demontat mitul celor opt pahare de apă pe zi. Acesta a explicat că nu toată lumea are nevoie să bea 2 litri de apă pe zi și că acest aport diferă în funcție de mai mulți factori. „Această valoare este una medie. Este clar că pentru un copil nu se aplică sau, în același timp, pentru o persoană cu o masă corporală mare, sau cineva care face efort susținut, sau altcineva care stă foarte mult la temperaturi crescute vara, spre exemplu, poate fi insuficient. Este pur și simplu orientativ și mai curând trebuie să ne ducem către o altă formulă: 35 ml pe kilogram corp / pe zi. Aceasta este o altă valoare medie și putem să ne facem singuri calculul acesta”, a spus Șerban Damian.

„Oamenii își imaginează că trebuie să stea neapărat cu sticla de 2 litri și să o consume. Dar, dacă mănânci fructe, legume, dacă bei lapte, dacă bei ceai, supă, cafea, chiar și bere, toate acestea au compoziție crescută de apă și, atunci, sunt o sursă de hidratare”, a mai explicat medicul. 

Mai multe pe spectacola.ro!

 

 

Citește pe DC Medical: Nutriționistul Anca Hâncu: Ardeiul roșu, doza perfectă de vitamina C pentru un bărbat. Pentru o femeie este diferit

 

În ediția din 31 ianuarie 2022 a emisiunii „Super Neatza cu Răzvan și Dani”, medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat cum ne putem lua necesarul de vitamine și minerale din alimente. O alimentație echilibrată și variată ne poate asigura acest necesar.  

„Vitaminele sunt hidrosolubile și liposolubile. Care este diferența? Cele liposolubile, A, D, K, pot fi depozitate în organism. Și după două sau trei luni pot fi folosite. Cele hidrosolubile se elimină zilnic prin urină și nu pot fi depozitate. Prin urmare, în fiecare zi, noi trebuie să luăm vitamina C. De unde? Nu din pastile. Avem legume! De exemplu, luăm 95 de grame de vitamina C dintr-un ardei roșu pe care îl putem mânca de dimineață - doza de vitamina C pentru un bărbat. O portocală ne aduce doza pentru o femeie. Vitamina C reface și alți antioxidanți, de aceea este importantă”, a spus Anca Hâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel