Ce este nodul din vârful bananei. De ce toată lumea îl aruncă și ce se întâmplă dacă îl mănânci

Ce este nodul din vârful bananei și ce se întâmplă dacă îl mănânci.
Ce este nodul din vârful bananei. Acel ”scârbos” nod negru de la capătul unei banane nu este o sămânță. Există multă antipatie față de ”vârful” bananei, dar acesta făcea cândva parte din caracteristica sa cea mai piperată.
Bucata mică din vârful unei banane este numită ”punct de înrădăcinare” sau ”floare terminală”. Acesta este un rest de țesut care se dezvoltă în timpul formării fructului și poate fi ușor observat ca o mică excrescență în formă de bumb la vârful bananei.
Acest punct de înrădăcinare este, de fapt, o parte a tijei florii bananei, care a fost conectată la fruct în timpul dezvoltării acestuia. De obicei, este comestibil și nu prezintă niciun pericol pentru sănătate. Unele persoane preferă să îl îndepărteze înainte de a consuma banana, dar nu este necesar să o faci. Este o alegere personală dacă dorești să mănânci sau să îndepărtezi acea mică bucată de la vârful bananei.
Bananele sunt, din punct de vedere botanic, fructe de pădure, ceea ce este deosebit de derutant în contextul în care căpșunile nu sunt. Sunt multe aspecte ale acestor fructe, clasificate ca atare, care nu sunt apreciate, dar poate că una dintre cele mai neînțelese și nedrept denigrate caracteristici ale sale este acel mic nod negru pe care îl găsești la capăt.
Acel mic nod nu este deloc o sămânță. Semințele unei banane se găsesc, de asemenea, în interiorul pulpei - acea chestie moale și delicată pe care noi, oamenii, o iubim atât de mult. Am putea spune primate, dar este de fapt un mit că maimuțele sălbatice mănâncă fructe ca noi.
Dacă ai mânca o banană tăind-o pe lungime pe mijloc, ai găsi în mod normal semințele pe o linie lungă în centru. Cu toate acestea, majoritatea bananelor vândute în magazine în zilele noastre sunt din soiul Cavendish, care de obicei nu produce semințe, potrivit IFL Science.
Ce este nodul din vârful bananei
Pe de altă parte, acel mic nod negru, pe de altă parte, ei bine, acela este întotdeauna acolo. Asta pentru că nu este o sămânță, ci floarea din care a crescut bobul gigantic de banană.
Bananele cresc pe copaci în ciorchini, iar capătul butucănos este de fapt “partea de sus” a fructului, în timp ce tulpina tare este “partea de jos”. Cei mai mulți oameni mănâncă bananele rupând mai întâi tulpina, ceea ce înseamnă că nodul rezidual al florii este o surpriză la sfârșit.
Dacă folosești “metoda maimuței” pentru a mânca o banană, poți arunca mai întâi resturile florale. Pentru un nod atât de mic și nesemnificativ, rămășițele florii de bananier par să fi stârnit o adevărată antipatie în rândul oamenilor moderni. Numit uneori “vârful degetului”, este în întregime comestibil, dar adesea aruncat din cauza texturii sale dure și a gustului amar. Poate că îl disprețuiești, dar a fost cândva o mare frumusețe.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.