Ce este testul EKG de efort. Explicațiile specialiștilor de la Spitalul Militar Central

Florina Pop |
Data publicării:
EKG ajută la diagnosticarea afecțiunilor cardiace
EKG ajută la diagnosticarea afecțiunilor cardiace

Specialiști de la Spitalul Militar Central din București explică, pe Facebook, ce înseamnă un test EKG de efort și în ce constă pregătirea.

”Testul de efort se efectuează pentru măsurarea capacității de efort și a performanței sistemului cardio-pulmonar. Această metodă diagnostică este utilă în suspiciunea de boală coronariană ischemică. În urma acestui test, medicul poate stabili dacă una dintre arterele care hrănesc inima este îngustată (boală coronariană ischemică) și dacă sunt necesare și alte teste pentru stabilirea corectă a diagnosticului. Testul se efectuează la recomandarea unui medic specialist cardiolog”, astfel începe explicația specialiștilor de la Spitalul Militar Central din București pe Facebook.

Potrivit acestora, înainte de începerea testului, pacientului i se va monta o cale venoasă periferică. Iar la nivelul toracelui se vor aplica electrozii necesari înregistrării electrocardiogramei, iar pe unul dintre brațe se va monta o manșetă pentru măsurarea tensiunii arteriale pe durata efectuării testului de efort.

”La indicația medicului, pacientul va începe să pedaleze într-un ritm constant. Dacă pe parcursul desfășurării testului de efort apar simptome precum durere în piept, oboseală, palpitații, pacientul va anunța imediat personalul medical. Testul va fi oprit atunci când va fi atins pulsul-țintă, dacă apar modificări semnificative pe EKG sau dacă apar simptome incompatibile continuării efortului. După oprirea testului, pacientul va rămâne sub observație încă 15-30 de minute”, detaliază medicii.

În ce constă pregătirea pentru această procedură puteți citi pe pagina de Facebook a Spitalului Militar Central.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel