Ce să faci cu pepenele pe care nu-l mai mănânci. Îl poți transforma într-o gustare sănătoasă și delicioasă

Monika Baciu |
Data publicării:
ce sa faci cu pepenele - FOTO: Freepik@drobotdean
ce sa faci cu pepenele - FOTO: Freepik@drobotdean

Ce să faci cu pepenele pe care nu-l mai mănânci și nici nu vrei să îl arunci. Îl poți transforma într-o gustare ingenioasă plină de vitamine și sănătoasă.

Ce să faci cu pepenele pe care nu-l mai mănânci. Îl poți transforma într-o gustare savuroasă. Pepenele deshidratat oferă o serie de beneficii. În plus, este o gustare care nu conține zahăr. Acesta este ideal pentru copiii de toate vârstele și nu numai.

Vara este perioada de vârf pentru pepenele roșu. Dar ai avut vreodată impresia că pepenele nu mai are același gust proaspăt?  Atunci când te-ai săturat, dar încă mai ai o jumătate de pepene roșu în frigider, implorând să fie mâncat, este momentul să îl transformi într-o gustare delicioasă și sănătoasă.

Există o modalitate de a prelungi durata de viață a pepenelui fără a fi nevoit să-l termini mâine!

Vezi și: Angajații pompelor funebre, cei mai nefericiți oameni. Cum le afectează morții și suferința creierul

Cum să alegi pepenele

Pepenele roșu deshidratat începe cu un pepene roșu cu gust bun. Dacă este făinos, dacă este lipsit de gust, te vei trezi cu o piele densă, dulce-acrișoară, care nu are gust bun.

Alegeți un pepene care se simte foarte greu pentru mărimea lui și are o culoare bogată și bună. Așteptați-vă să găsiți o zonă peticită în care este galben/maroniu. Acest lucru este în regulă - este locul unde a fost lăsat să se coacă pe pământ în loc să fie cules devreme.

Cum se deshidratează pepenele roșu

Înainte de a începe - amintiți-vă că timpul este relativ în deshidratare. Intervalul de timp pe care îl dau este o fereastră de timp de uscare, dar al tău poate dura mult mai mult, în funcție de aparatul tău, de umiditatea din casa ta, de pepenele tău și de alți factori.

Vezi și: Cele 5 alimente pline de vitamine, colagen și niacinamide care îți mențin pielea elastică și tânără. Giurcăneanu: Sunt excepțional de bune

De ce aveți nevoie

- Deshidrator

- Cuțit

- Tocător de lemn

- Hârtie pergament (sau tăvițe pentru piele de fructe)

- Recipient ermetic

Vezi și: Tratamentul controversat care elimină acneea. S-a zvonit că duce la depresie: Este un medicament excepțional. Efectul advers a fost demontat în 2018, dar în prospect îl vor scrie încă 50 de ani

Instrucțiuni

- Tăiați pepenele în felii

- Folosiți cuțitul pentru a tăia în jurul pulpei și a îndepărta coaja.

- Tăiați pulpa în formele pe care le preferați

- Așezați bucățile pe prosoape de ceai pentru a se scurge puțin.

- Așezați bucățile de pepene verde pe tăvi, folosind hârtie pergament dacă doriți.

- Se usucă la 135°F / 57°C timp de 8-18 ore, până când se usucă și se întărește pielea, fără semne de lipire.

- După 4-5 ore, întoarceți bucățile pentru a ajuta la reducerea lipirii.

- Se condiționează dacă se utilizează pentru depozitare. Dacă se consumă în săptămâna următoare, nu este necesară condiționarea, dar se recomandă depozitarea în frigider.

- Se păstrează într-un recipient etanș timp de 3-6 luni. S-ar putea să constatați că vă place să înveliți bucățile în hârtie cerată sau hârtie pergament pentru a facilita depozitarea.

- Acestea nu sunt lipicioase sau umede, ci doar de la lumina care se reflectă asupra zaharurilor. Acestea sunt complet uscate, notează The Purposeful Pantry. 

Vezi și: Vitamina D: D2 și D3. Cele mai bune ore de stat la soare. Călin Giurcăneanu: Are efecte benefice. Sunt cinci tipuri de vitamină D

Cum să deshidratezi pepenele la cuptor

- Urmați pașii 1-4 de mai sus

- Așezați-le feliile de pepene pe un grătar de răcire căptușit cu hârtie pergament pe o foaie de biscuiți. Acest lucru permite fluxul de aer și ajută la păstrarea fructelor să nu se usuce prea mult în partea de jos.

- Se usucă la 140-170° timp de 4-6 ore, urmărind atent să nu se ardă.

- Întoarceți bucățile la jumătatea procesului pentru a preveni lipirea.

- Stare. Dacă se consumă imediat ca gustare, nu este nevoie de condiționare.

- Se păstrează într-un recipient etanș.

De ce să faci ceai din pepene deshidratat

Pentru cei care urmăresc nivelurile glicemice, pepenele roșu are un indice glicemic mediu de 3%.

Pepenele roșu conține:

- Antioxidanți

- Aminoacizi

- Licopen

- Vitaminele: A, B, B6, C

Pepenele roșu, beneficii

Hidratare - Pepenele roșu conține până la 92% apă. Adăugarea câtorva felii de pepene roșu în dieta ta va crește gradul de hidratare. Acest lucru nu va ajuta doar interiorul corpului tău, ci și pielea ta.

Rinichi - Unul dintre cele mai mari beneficii este conținutul de apă. Se știe că consumul de pepene roșu ajută la curățarea și detoxifierea rinichilor.

Diabet - Licopenul ajută la lupta împotriva creșterii și scăderii nivelului de glucoză din sânge. 

- Protecție împotriva razelor UV - Unul dintre nutrienții din pepenele roșu este licopenul. Licopenul este cunoscut pentru că protejează organismul de razele UV dăunătoare.

- Circulația sângelui - Pepenele roșu conține un aminoacid numit citrulină. Aceasta ajută organismul să pună în mișcare sângele. De asemenea, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

- Stresul oxidativ - Aminoacizii ajută organismul să lupte împotriva stresului. Nivelul de stres poate intra în sistemul nostru fără ca noi să știm.

- Tensiunea arterială - Un studiu a arătat că aminoacidul L-Citrulină are reacții pozitive din partea persoanelor cu tensiune arterială ridicată.

- Pierderea în greutate - Sugestiile spun că 1 ceașcă pe zi va fi de ajuns. 

- Sănătatea pielii și a ochilor - toată acea apă, amintiți-vă că 92% face ca pielea să fie sănătoasă. Vitamina A ajută pielea, precum și ochii pentru a-i menține sănătoși mai mult timp. 

Protecția ochilor - Licopenul ajută la lupta împotriva degenerării vederii. Efectele de diminuare a vederii din cauza bolii degenerative maculare.

Absorbția fierului - aceasta este treaba vitaminei C. Aceasta ajută organismul să absoarbă fierul și să mențină corpul sănătos.

Sistemul imunitar - Vitaminele din pepenele roșu ajută la susținerea sistemului imunitar. Ele ajută la combaterea germenilor și a atacurilor asupra sistemului tău imunitar, notează My Tea Vault.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel