Ce să mănânci între mese, fără să te îngrași. TOP 10 gustări sănătoase

Această listă de gustări sănătoase te poate ajuta să slăbești. 

O gustare între mese reduce senzația de foame, astfel încât să nu mănânci mult la prânz sau cină. Gustarea te poate ajuta, de asemenea, să obții toți nutrienții de care ai nevoie.

Pe de altă parte, ciugulitul pe tot parcursul zilei, în special alimente cu o valoare nutritivă redusă, poate duce la consumul de prea multă mâncare. 

Iată un top al celor mai sănătoase gustări între mese

1. Migdale

Migdalele sunt o gustare sănătoasă. Și, deși sunt bogate în grăsimi, nu trebuie să le eviți dacă încerci să slăbești. În plus, migdalele oferă fibre, proteine ​​și grăsimi sănătoase.

Ia o mână de migdale, mănâncă-le cu fructe uscate și ciocolată neagră sau întinde niște unt de migdale pe un măr.

O porție de migdale (23 de migdale) are 164 de calorii, 4 grame de fibre și 6 grame de proteine.

2. Grapefruit

Un grapefruit întreg are aproximativ 100 de calorii și 4 grame de fibre. Ca să nu mai vorbim, oferă 100% din necesarul zilnic de vitamina C. 

Un studiu a constatat că atunci când oamenii au mâncat grapefruit la fiecare masă, au pierdut până la 3 1/2 kilograme în trei luni. Grapefruitul poate ajuta la gestionarea apetitului prin scăderea nivelului de insulină, spun cercetătorii.

3. Năut

Păstrează nautul în cămară. Cu o textură cărnoasă și aromă de nuci, năutul vine la pachet cu o mulțime de fibre sățioase și un pic de proteine ​​perfecte când vrei să slăbești. 

1/2 ceașcă de naut are aproximativ 100 de calorii, 5 grame de proteine ​​și 5 grame de fibre.

4. Struguri

Chiar dacă strugurii au un conținut ridicat de zahăr, aceștia sunt o modalitate excelentă de a îți satisface pofta de dulce.

1 cană de struguri are aproximativ 100 de calorii.

5. Ciocolată

Slăbitul nu înseamnă să renunți la alimentele pe care le iubești. Crezi sau nu, oferindu-ți mici delicii poate fi secretul pierderii în greutate. 

Dacă îți place un pahar de vin la cină, bea. Preferi desertul? Treci peste băutură și alege un pătrățel de ciocolată. 

6. Popcorn

Popcornul are un conținut ridicat de fibre și chiar oferă puține proteine. Aproximativ 3 căni de floricele au 4 grame de fibre, aproape 4 grame de proteine ​​și 110 calorii. 

7. Iaurt

Alege gustări care să ofere calciu și fibre, doi nutrienți pe care oamenii nu-i mănâncă suficient. Iaurtul cu fructe oferă calciu și fibre, plus proteine ​​și probiotice sănătoase pentru intestine.

Alege iaurt simplu și adaugă fructul preferat pentru dulceață naturală și fibre. Iaurtul aromat oferă adesea o mulțime de zahăr adăugat și calorii suplimentare.

Laptele integral și iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi sunt alegeri sănătoase.

8. Hummus

O porție de hummus, asociată cu legume, îți potolește foamea și te ajută să slăbești. 

9. Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt un carbohidrat complex, ceea ce înseamnă că te satură, fără să te îngrași. În plus, sunt o sursă bună de fibre și consumul de mai multe fibre îi ajută pe oameni să piardă în greutate. 

10. Fructe uscate

Fructele uscate sunt o gustare sănătoasă. Consumul de fructe ajută la scăderea în greutate, deoarece sunt pline de fibre, plus vitamine și minerale importante. Caută fructe fără zahăr și combină-le cu nuci, pentru o gustare cu carbohidrați sănătoși și proteine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel