Ce să mâncăm după mesele copioase de la sărbători. Dieta recomandată

Adisa Codruț / 04 ian 2021 / 12:10
Legumele sotate în ulei de măsline favorizează absorbția nutrienților  FOTO: pexels.com
Legumele sotate în ulei de măsline favorizează absorbția nutrienților FOTO: pexels.com

Medicii nutriționiști recomandă după mesele copioase de la sărbătorile de iarnă să mâncăm multe legume, fructe, lactate și cantități moderate de grăsimi de bună calitate. 

Multe legume, fructe, cereale bogate în fibre, proteine ușoare - vegetale, de preferat - , lactate și puține grasimi de foarte bună calitate, recomandă medicii la început de ianuarie, după semese copioase din perioada Crăciunului și a Anului Nou.

Nutriționiștii mai recomandă ca legumele mâncate ca garnituri să fie fierte pentru câteva minute în abur pentru a se conserva în mare măsura enzimele importante pentru digestie, potrivit Antena 3.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.200
YesMy