Ce se întâmplă dacă mănânci scorțișoară zilnic. Efecte incredibile

Ce se întâmplă dacă mănânci scorțișoară zilnic. Efecte incredibile, FOTO unsplash
Ce se întâmplă dacă mănânci scorțișoară zilnic. Efecte incredibile, FOTO unsplash

Scorțișoara este parfumată, picantă și distinctivă prin miros și gust. Se folosește în produse de patiserie, băuturi și o serie de feluri de mâncare. Plăcinta cu mere și vinul fiert nu ar fi aceleași fără scorțișoara dulce.

Scorțișoara este un condiment unic, cu beneficii multiple pentru sănătate. Se crede că, în Evul Mediu, acest condiment a fost folosit pentru ameliorarea crizelor de tuse, durerilor de artrită și calmarea durerilor de gât. Astăzi, scorțișoara este considerată a fi unul dintre cele mai populare condimente din Statele Unite, al doilea după ardeiul negru.

Scorțișoara ar putea ajuta la combaterea diabetului de tip 2

Lauri Wright, o purtătoare de cuvânt a Academiei de Nutriție și Dietetică, a declarat presei: „Cred că cele mai puternice dovezi se află până acum în diabetul zaharat și în promisiunea scorțișoarei de a controla zahărul din sânge”. Un studiu care s-a concentrat asupra persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 a concluzionat că mici cantități de scorțișoară au scăzut atât nivelul colesterolului rău, cât și nivelul zahărului din sânge. Este important de reținut că nu există un aport zilnic oficial recomandat pentru uz medicinal. Unele surse sugerează utilizarea nu mai mult de o jumătate de linguriță. În cantități mari, scorțișoara poate fi toxică.

Scorțișoara poate avea beneficii pentru sănătate atunci când vine vorba de combaterea Alzheimer și Parkinson. Aceste boli devastează creierul, distrugând celulele legate de memorie, mișcare și multe altele. Scorțișoara conține aparent inhibitori care îndepărtează un semn revelator al Alzheimerului.

Mai mult, un studiu care a implicat șoareci a arătat că scorțișoara a ajutat la protejarea celulelor creierului și a influențat pozitiv funcția motorie. Deși acest rezultat pare un pas promițător în lupta împotriva Parkinson, nu este clar dacă această constatare este aplicabilă oamenilor. Este nevoie de mai multe cercetări.

Există, de asemenea, unele studii în jurul utilizării scorțișoarei pentru scăderea în greutate. Conform Medical News Today, scorțișoara conține o doză sănătoasă de fibre, care te pot ajuta să te simți sătul mai mult timp. Cu toate acestea, scorțișoara ar trebui utilizată împreună cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel