Ce tulburări se pot ascunde în spatele anxietății adolescenților

Adisa Codruț |
Data publicării:
Axietate
Axietate

Adolescentele care au niveluri clinice de anxietate ar putea avea un risc mai mare de tulburări alimentare, susține un studiu.

Anxietate, tulburări. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Bristol și University College London a analizat patologia tulburărilor de anxietate și asocierea acesteia cu niveluri severe de post – fără mâncare o zi întreagă - la 2.406 de adolescente. Rezultatele au arătat că adolescentele care postesc regulat prezintă un risc de două ori mai mare pentru tulburare de anxietate, cu doi ani mai devreme, față de fetele care nu suferă de nicio tulburare de anxietate.

Cercetătorii au plecat de la ideea că postul a fost predictiv pentru dezvoltarea anorexiei nervoase în eșantionul din cadrul studiului. Aceștia au susținut posibilitatea ca anxietatea să crească riscul de simptome precoce ale sindroamelor de tulburări alimentare.

Medicul Caitlin Lloyd de la Școala Medicală din Bristol, autorul principal al studiului recent publicat, a afirmat, conform bristol.ac.uk:

"În timp ce noi știm că este o legătură între tulburările de anxietate și anorexia nervoasă de ceva timp, aceste noi descoperiri susțin anxietatea anterioară debutului alimentației restrictive severe și, ca atare, poate ajuta la identificarea persoanelor cu risc mai mare de tulburări alimentare. Constatările noastre nu au examinat legăturile cauzale, de aceea este important ca studiile viitoare să analizeze motivele care stau la baza asociațiilor pe care le-am găsit. Lucrări similare ar trebui să includă și bărbați tineri, pentru a stabili dacă asociația ține și la ei. Creșterea înțelegerii noastre privind comportamentele alimentare și tulburările alimentare este un pas necesar în îmbunătățirea rezultatelor eforturilor de prevenire. Acest lucru este deosebit de important, având în vedere sarcina ridicată a tulburărilor alimentare și riscurile asociate acestora, anorexia având una dintre cele mai mari rate de mortalitate dintre toate tulburări psihiatrice".

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel