Diferența dintre mâncatul excesiv și tulburările alimentare

Georgiana Ioniță / 11 noi 2019 / 21:38

Mâncatul excesiv și tulburarea de alimentație sunt două lucruri înrudite, dar foarte diferite, explică Graham Redgrave, MD, profesor asistent de psihiatrie și asistent director al Programului de tulburări de alimentație de la Spitalul Johns Hopkins.

 

„Nu toți cei care stau jos și mănâncă o o cupă de înghețată au în mod obligatoriu o tulburare de alimentație," spune dr. Redgrave. „Este cu adevărat acel sens al sintagmei „nu mă pot opri din mâncat", care definește o persoană cu tulburare de alimentație.", notează Livestrong

Conform Manualului de Diagnostic și Statistic al Asociației Americane de Psihiatrie a Tulburărilor Mintale, ediția a V-a (DSM 5), tulburarea de alimentație (BED) este diagnosticată ca binges recurent, așa cum este descris mai sus. Episoadele de mâncare cu binge sunt asociate cu trei (sau mai multe) dintre următoarele:

Măncați mult mai rapid decât în mod normal.
Mâncați până când vă simțiți inconfortabil de plin.
Mănâncă cantități mari de mâncare atunci când nu simțiți foame fizic.
Mâncați singuri din cauza sentimentului jenat de cât de mult mâncați.
Stimă de sine scăzută, deprimat sau foarte vinovat după aceea.

Tulburarea de alimentație tip Binge poate fi diagnosticată dacă are episoade săptămânale, timp de trei luni și nu mai exista o altă tulburare a alimentației.

BED se crede că este cea mai frecventă tulburare alimentară, potrivit Clinicii Mayo. Un studiu apărut în Psihiatrie Biologică în februarie 2007, a constatat că tulburarea a afectat 3,5 la sută dintre femei și 2 la sută dintre bărbați de-a lungul vieții.

 

 
Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy