Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Mâncatul excesiv și tulburarea de alimentație sunt două lucruri înrudite, dar foarte diferite, explică Graham Redgrave, MD, profesor asistent de psihiatrie și asistent director al Programului de...
„Nu toți cei care stau jos și mănâncă o o cupă de înghețată au în mod obligatoriu o tulburare de alimentație," spune dr. Redgrave. „Este cu adevărat acel sens al sintagmei „nu mă pot opri din mâncat", care definește o persoană cu tulburare de alimentație.", notează Livestrong.
Conform Manualului de Diagnostic și Statistic al Asociației Americane de Psihiatrie a Tulburărilor Mintale, ediția a V-a (DSM 5), tulburarea de alimentație (BED) este diagnosticată ca binges recurent, așa cum este descris mai sus. Episoadele de mâncare cu binge sunt asociate cu trei (sau mai multe) dintre următoarele:
Măncați mult mai rapid decât în mod normal.
Mâncați până când vă simțiți inconfortabil de plin.
Mănâncă cantități mari de mâncare atunci când nu simțiți foame fizic.
Mâncați singuri din cauza sentimentului jenat de cât de mult mâncați.
Stimă de sine scăzută, deprimat sau foarte vinovat după aceea.
Tulburarea de alimentație tip Binge poate fi diagnosticată dacă are episoade săptămânale, timp de trei luni și nu mai exista o altă tulburare a alimentației.
BED se crede că este cea mai frecventă tulburare alimentară, potrivit Clinicii Mayo. Un studiu apărut în Psihiatrie Biologică în februarie 2007, a constatat că tulburarea a afectat 3,5 la sută dintre femei și 2 la sută dintre bărbați de-a lungul vieții.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.