Cea mai bună pâine pentru diabetici. La ce trebuie să fie atenți
De ce este nevoie să se renunțe la pâinea albă și cu ce poate fi înlocuită aceasta, cu succes.
Pentru persoanele diabetice sau pre-diabetice, alimentația acestora a necesitat o schimbare radicală, prin renunțarea la multe dintre produsele care, poate, le aduceau pe lângă energia de zi cu zi și o satisfacție emoțională.
Potrivit lui Courtney D'Angelo, autor la Go Wellness, citat de EatThis, cea mai bună pâine pe care să o mănânci pentru a-ți scădea glicemia este pâinea 100% integrală.
Pâinea 100 la sută integrală este adesea bogată în fibre și are încă nutrienții intacți, ceea ce este opusul a ceea ce ați obține cu o pâine albă standard sau un alt tip de carbohidrați rafinați.
”Când vine vorba de evitarea vârfurilor de zahăr din sânge, fibrele sunt cele mai bune prietene ale tale”, spune D'Angelo. ”Fibrele ajută la încetinirea absorbției de zahăr, vor ajuta la îmbunătățirea bacteriilor intestinale și vă pot ajuta să vă simțiți sătul mai mult timp, ceea ce duce la gustări inutile pe parcursul zilei”.
Dacă doriți să vă reduceți sau să vă gestionați glicemia, este util să limitați consumul de carbohidrați rafinați și procesați, cum ar fi produsele de patiserie și pâinea albă, de exemplu.
Atunci când mâncați cantități mai mari de carbohidrați procesați, corpul dumneavoastră îi descompune rapid în glucoză, care intră în sânge și poate crește nivelul de zahăr din sânge.
Din fericire, cerealele integrale bogate în fibre, cum ar fi ovăzul și orzul, pot ajuta de fapt la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge, deoarece fibrele nu sunt absorbite de organism și nu creează o creștere a glicemiei.
Atenție la făină, dar și la zahăr
Astfel, este nevoie de o atenție suplimentară când vă procurați pâinea, să urmăriți atât numărul de carbohidrați din fiecare porție, dar și zaharurile adăugate.
”Toată lumea este diferită în ceea ce privește numărul de carbohidrați de care are nevoie, așa că discutați cu un nutriționist sau cu un dietetician despre cantitatea specifică de care aveți nevoie”, spune D'Angelo.
”Cheia aici este să obțineți cantitatea corectă de carbohidrați, deoarece va îmbunătăți gestionarea zahărului din sânge. Și, bineînțeles, verificați și vedeți dacă există zaharuri adăugate la pâinea integrală de grâu pe care o alegeți. Unele mărci folosesc zaharuri adăugate pentru a ajuta la îmbunătățirea gustului pâinii, dar aveți grijă cu prea mult, deoarece poate crește nivelul de zahăr din sânge”, a mai precizat D'Angelo, pentru sursa citată.
Alimente de bază, pe lista celor 5 de NU din alimentație. Nutriționist: Ușor de ținut minte
EXCLUSIV Postul Crăciunului: adevărul despre produsele de post. Ingredientul care dăunează sănătății. Dr. Lygia Alexandrescu: Nu e o alegere bună
Cinci semne ale diabetului. Apar devreme. Detaliile la care să fii atent
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
Legătura dintre diabet și demență: 10 dovezi clare că diabetul îți afectează creierul
Testul de respirație care depistează diabetul în câteva minute
Ce se întâmplă în corp imediat după ce mănânci zahăr?
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Semnele subtile pe piele și gât care pot indica o afecțiune mortală
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
Diabetul dublu, pericolul ascuns pentru pacienții cu diabet de tip 1. Rezistența la insulină, complicație majoră
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Diabetul, inversat. Comutatorul care permite pancreasului să producă insulină
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Diabetul de tip 1: cum poate fi descoperit devreme și prevenit. Medicii arată care e vârsta la care trebuie făcut testul
Diabetul pe bază de stres: legătura dintre nivelul de cortizol și dificultatea de a menține o glicemie stabilă
Alimentația pe bază de plante, sigură și completă. Este benefică pentru sănătatea cardiometabolică
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
Sulforafanul, compusul din broccoli care previne diabetul. Ar putea fi potențial tratament pentru diabetul de tip 2
Simptomul banal care poate semnala diabetul. Apare noaptea
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
EXCLUSIV Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Nu ignora aceste 5 semne! Ai putea avea prediabet fără să știi. Testul banal care pune diagnosticul
Dieta Yo-Yo, efect negativ asupra rinichilor. Fluctuațiile de greutate, impact în cazul pacienților cu diabet de tip 1
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Diabetul de tip 3, ce este. Rolul rezistenței la insulină în declinul cognitiv și boala Alzheimer
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Semnele banale ale diabetului care apar dimineața. Trei detalii la care să fii atent
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
EXCLUSIV Peștele, pastila naturală de Omega-3. Dr. Lygia Alexandrescu: Efect cardioprotector. Scade colesterolul și trigliceridele
Otrava din cafea care ne îmbolnăvește. Ce greșeală facem când ne bem cafeaua
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
