Cea mai bună pâine pentru diabetici. La ce trebuie să fie atenți

Sonia Baciu |
Data publicării:
Cea mai buna paine pentru diabetici. FOTO Pexels @ Marianna Ole
Cea mai buna paine pentru diabetici. FOTO Pexels @ Marianna Ole

De ce este nevoie să se renunțe la pâinea albă și cu ce poate fi înlocuită aceasta, cu succes. 

Pentru persoanele diabetice sau pre-diabetice, alimentația acestora a necesitat o schimbare radicală, prin renunțarea la multe dintre produsele care, poate, le aduceau pe lângă energia de zi cu zi și o satisfacție emoțională.  

Potrivit lui Courtney D'Angelo, autor la Go Wellness, citat de EatThis, cea mai bună pâine pe care să o mănânci pentru a-ți scădea glicemia este pâinea 100% integrală.

Pâinea 100 la sută integrală este adesea bogată în fibre și are încă nutrienții intacți, ceea ce este opusul a ceea ce ați obține cu o pâine albă standard sau un alt tip de carbohidrați rafinați.

”Când vine vorba de evitarea vârfurilor de zahăr din sânge, fibrele sunt cele mai bune prietene ale tale”, spune D'Angelo. ”Fibrele ajută la încetinirea absorbției de zahăr, vor ajuta la îmbunătățirea bacteriilor intestinale și vă pot ajuta să vă simțiți sătul mai mult timp, ceea ce duce la gustări inutile pe parcursul zilei”.

Dacă doriți să vă reduceți sau să vă gestionați glicemia, este util să limitați consumul de carbohidrați rafinați și procesați, cum ar fi produsele de patiserie și pâinea albă, de exemplu.

Atunci când mâncați cantități mai mari de carbohidrați procesați, corpul dumneavoastră îi descompune rapid în glucoză, care intră în sânge și poate crește nivelul de zahăr din sânge.

Din fericire, cerealele integrale bogate în fibre, cum ar fi ovăzul și orzul, pot ajuta de fapt la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge, deoarece fibrele nu sunt absorbite de organism și nu creează o creștere a glicemiei.

Atenție la făină, dar și la zahăr

Astfel, este nevoie de o atenție suplimentară când vă procurați pâinea, să urmăriți atât numărul de carbohidrați din fiecare porție, dar și zaharurile adăugate. 

”Toată lumea este diferită în ceea ce privește numărul de carbohidrați de care are nevoie, așa că discutați cu un nutriționist sau cu un dietetician despre cantitatea specifică de care aveți nevoie”, spune D'Angelo.

”Cheia aici este să obțineți cantitatea corectă de carbohidrați, deoarece va îmbunătăți gestionarea zahărului din sânge. Și, bineînțeles, verificați și vedeți dacă există zaharuri adăugate la pâinea integrală de grâu pe care o alegeți. Unele mărci folosesc zaharuri adăugate pentru a ajuta la îmbunătățirea gustului pâinii, dar aveți grijă cu prea mult, deoarece poate crește nivelul de zahăr din sânge”, a mai precizat D'Angelo, pentru sursa citată.

Vezi și: "NU pâinea îngrașă!". Medic, adevărul despre pâine: Minim 6 FELII pe zi! Ceea ce punem pe ea ne îngrașă, de fapt

Alimente de bază, pe lista celor 5 de NU din alimentație. Nutriționist: Ușor de ținut minte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel