Cea mai bună rețetă de guacamole. Secretul dezvăluit de Jamie Oliver

Adisa Codruț |
Data publicării:

Avocado este un fruct bogat în grăsimi sănătoase și vitamina C, potasiu, magneziu, vitamina B și vitamina E. De asemenea, mai are fibre (6.7 grame de fibre / 100 grame). Poate cea mai renumită rețetă cu avocado este faimosul guacamole, un sos mexican extrem de delicios și sățios. 

Celebrul bucătar Jamie Oliver are o rețetă proprie de guacamole, gata în doar câteva minute. 

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

½ o ceapă roșie mică

1-2 ardei iute 

3 avocado

1 legătură de coriandru proaspăt   

6 roșii cherry 

sucul a 2 lămâi verzi

o linguriţă de ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare:

Coace ceapa și scoate seminţele de la un ardei iute, apoi pune compoziţia într-un bol mare. Taie avocado și scoate-i sâmburele. Toacă mărunt avocado și apoi pasează-l. Amestecă pasta cu ceapa şi ardeiul tăiat mărunt. 

PENTRU un GUACAMOLE săţios şi parfumat, spală frunzele de coriandru și toacă-le mărunt, apoi amestecă-le cu pasta de mai sus. Adaugă sucul de lămâie şi o linguriţă de ulei, apoi pune sare, după gust, piper negru și încă puțină zeamă de lime. 

Avocado, beneficii pentru sănătate

 

Colesterol mai bun

Mai multe studii au arătat că avocado poate îmbunătăți nivelul colesterolului la unele persoane. Mai exact, cercetările au sugerat că cei care mănâncă avocado au niveluri mai ridicate de colesterol HDL. Niveluri mai ridicate de colesterol HDL sunt asociate cu un risc mai mic de boli cardiovasculare.

Pierdere în greutate

Deși avocado are un conținut ridicat de calorii, totuși poate oferi beneficii dacă încercați să slăbiți. Textura cremoasă și gustul sărat care provin din grăsimi (sănătoase) vă pot crea senzația de sațietate la masa.

Avocado oferă și fibre. Experții în alimentația sănătoasă și pierderea în greutate recomandă, în general, celor care încearcă să atingă și să mențină o greutate sănătoasă să consume alimente cu fibre pentru a-i ajuta să mănânce mai puțin și să creeze deficitul caloric necesar pentru pierderea în greutate.

Studiile au arătat o asociere între consumul de avocado și greutatea corporală mai mică, IMC mai mic și circumferința scăzută a taliei. Și unele studii limitate au constatat că consumul regulat de avocado poate reduce riscul de supraponderalitate

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel