Cea mai neglijată zonă a corpului. Marinescu: Ar trebui s-o protejăm, soarele e neiertător. Îngrijirea pe timpul verii, obligatorie

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
ingrijirea corpului pe timpul verii - FOTO: Freepick
ingrijirea corpului pe timpul verii - FOTO: Freepick

Îngrijirea corpului pe timpul verii este una din problemele celor mai multe dintre doamne și domnișoare.

Îngrijirea corpului pe timpul verii trebuie realizată cu atenție. Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a vorbit la Pastila de Frumusețe de la Spectacola despre cum trebuie să ne îngrijim corpul în această perioadă, când temperaturile sunt ridicate. 

”Îngrijirea corpului înseamnă o îngrijire din cap până în picioare. Și într-adevăr, vara îngrijirea corpului este din ce în ce mai minuțioasă. Deși din punctul meu de vedere nu ar trebui să fie sezonier, îngrijirea corpului ar trebui să fie 365 de zile pe an, dar vara întotdeauna doamnele sunt mult mai atente cu cu felul în care arată corpul, pentru că este mult mai dezgolit.

Pentru că putem să ne luăm rochiile alea frumoase pe care le-am visat și pentru că trebuie să arătăm foarte bine îmbrăcate. Cred că îngrijirea corpului aduce beneficii și dacă aplicăm seara în aceasta o cremă dedicată problemelor pe care le avem.

N-o să ascund faptul că este de preferat ca îngrijirea corpului să fie făcută și menținută pe termen lung, pentru că corpul, mai ales în perioadele reci, în care e foarte îmbrăcat, în care e foarte agresat de haine pe care le punem, le dăm jos ciorapi, blugii, pantaloni, costume, corpul suferă mult mai mult decât fierea feței, doar că el nu ne spune atât de mult pentru că îl băgăm în seamă în timpul anului foarte tare. Îngrijirea lui ar fi minunat să fie făcută bazic, măcar în tot timpul anului”, a declarat la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Moldovan, fondatorul PLUSH BIO.

Vezi și: Colecistul, care e cauza și când se scoate. "Pietrele mici pe colecist, mai periculoase decât pietroaiele"

Zona cea mai ”uitată”

Zona picioarelor este cea mai neglijată parte a corpului pe perioada verii. Ioana Marinescu mai atrage atenția asupra necesității protejării aceste zone, care, de altfel, duce tot greul.

”Zona picioarelor, zona lăbuței picioarelor, este o zonă care ar trebui să arate foarte bine și o zonă care ar trebui să fie foarte protejată, pentru că în momentul în care începem să ne expunem picioarele și automat lăbuță a piciorului ar trebui să protejăm, pentru că soarele este neiertător în oricare zonă de pe corp.

Într-adevăr, este una dintre zonele destul de ignorate, dar vreau să vă amintesc dacă vara trecută sau un 3 veri, ați umblat în sandale sau în șlapi și v-ați înroșit rău de tot pe lângă bretelele sandalelor, cred că ar fi mai bine să evităm”, a mai precizat Ioana Marinescu.

Vezi și: Românii, reticenți în privința vaccinării. Wiener: Dorința pacientului de a se vaccina este în continuă prăbușire

Arsurile solare distrug pielea

Arsurile solare sunt nocive pentru piele. În timp, putem dezvolta cancer de piele dacă ne expunem la soare fără a ne proteja. Potrivit fondatorului PLUSH-BIO, efectele soarelui se văd pe corp. 

”Să nu facem arsuri solare și să nu expunem neprotejat nicio zonă a corpului, nici măcar lăbuțele picioarelor și nici măcar umerii care se pot super pigmenta, pentru că foto-îmbătrânirea e una dintre cele mai agresive, și se vede extrem de tare în zona umerilor, în zona decolteului și pe zona spatelui.

Foarte puține persoane, cele norocoase, cele înzestrate, nu se pigmentează în aceste zone. Și e foarte important pentru că dacă ne expunem la soare și ne ardem în momentul expunerii, zonele alea se vor umfla, se vor leza și post-traumatic, vor rămâne forme de hipertigmentare”, a mai precizat Ioana Marinescu, fondatorul PLUSH-BIO.

Vezi și: Accesul la medicamentele noi, dificil. Wiener: Trebuie găsite soluții inovative de a finanța un fond de inovare

Vezi mai multe în VIDEO: 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel