Ceai de cuișoare și mere verzi: detoxifică ficatul, scade glicemia și întărește imunitatea
Ceaiul de mere verzi și cuișoare oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Băut seara, înainte de culcare, pe lângă îmbunătățirea calității somnului, detoxifică ficatul și reglează...
Beneficiile mărului rămân intacte atunci când fructul este consumat sub formă de ceai. Combinat cu cuișoare, se transformă într-o băutură naturală excelentă, care oferă proprietăți medicinale importante.
Beneficiile cuișoarelor
Cuișoarele au proprietăți antibacteriene, analgezice, anestezice, antispastice și stimulatoare. Unul dintre compușii responsabili pentru proprietățile sale medicinale este eugenolul. Această substanță previne coagularea sângelui, favorizând sănătatea cardiovasculară.
Din punct de vedere nutrițional, cuișoarele conțin calciu, mangan, magneziu, potasiu, vitamina K și vitamina V. În plus, au un nivel ridicat de acizi grași omega-3. Toți acești nutrienți contribuie la o stare de sănătate bună:
1. Scad glicemia
Cuișoarele ajută la scăderea zahărului din sânge. În plus, ajută la curățarea sângelui și la îmbunătățirea sistemului imunitar.
2. Antiseptic și analgezic natural
Datorită prezenței eugenolului, cuișoarele acționează ca un antiseptic natural, ajutând la eliminarea cicatricilor acneice.
Îmbunătățesc sănătatea pielii și previn apariția ridurilor. Ceaiul de cuișoare poate ameliora, de asemenea, durerile de cap, crampele menstruale, febra ușoară, durerile de dinți și durerile în gât.
3. Bune pentru sistemul digestiv
Cuișoarele cresc secreția enzimelor gastrointestinale. Astfel, îmbunătățesc digestia, ameliorează indigestia, constipația, greața și durerile de stomac. De asemenea, accelerează metabolismul, ajutând la arderea rapidă a grăsimilor.
Alte beneficii
Cuișoarele pot ajuta la prevenirea și tratarea unei varietăți de boli:
- Prevenirea și tratarea infecțiilor bacteriene, virale și fungice
- Reducerea inflamației
- eliminarea gazelor din tractul digestiv
- halitoză (respirația urât mirositoare)
- inflamația abdominală
- crampele menstruale
- problemele de somn
- ameliorează infecțiile vaginale
- controlează anxietatea și stresul
Beneficiile mărului verde
Merele verzi sunt bogate în vitaminele A, C și K. În plus, sunt o sursă bogată de fier, potasiu, calciu, antioxidanți și flavonoizi.
1. Surse de vitamine A și C
Merele verzi sunt bogate în vitamina C, care protejează celulele pielii împotriva acțiunii radicalilor liberi. Astfel, ajută la întârzierea procesului de îmbătrânire prematură și a cearcănelor. Vitamina A, care se găsește din abundență și în fructe, contribuie la sănătatea pielii și a vederii.
2. Cresc metabolismul
Merele verzi au un conținut ridicat de fibre, ceea ce ajută la creșterea metabolismului organismului. Ele trebuie mâncate cu tot cu coajă, pentru beneficii depline. Coaja mărului, ca și pulpa, conține fibre care ajută la procesul de detoxifiere. De asemenea, întărește și îmbunătățește funcția ficatului.
3. Îmbunătățesc sănătatea pulmonară
Potrivit unui studiu realizat de Departamentul de Știința Alimentelor din Statele Unite și Institutul de Toxicologie Comparativă și de Mediu, merele verzi reduc riscul de astm. În plus, potrivit cercetătorilor, mărul verde ajută la reducerea riscului de cancer pulmonar.
4. Conținut scăzut de grăsimi
Merele verzi au un conținut scăzut de grăsimi, ceea ce ajută la menținerea unei bune circulații a sângelui în organism. O circulație bună previne bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale.
Merele verzi sunt bogate în vitamina K, care ajută la vindecarea cheagurilor de sânge. Fructele au, de asemenea, capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău, scrie Webmd.
5. Diabet
Merele verzi conțin mai puțin zahăr și mult mai multe fibre decât merele roșii.
6. Sănătatea oaselor
Pe lângă faptul că sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, merele verzi sunt, de asemenea, bogate în calciu. Prin urmare, ajută la întărirea oaselor și a dinților.
Rețetă ceai de mere verzi și cuișoare
Ingrediente:
1 măr verde
3 cuișoare
300 ml apă
Mod de preparare:
Spală bine mărul, taie-l în bucăți, scoate-i semințele și pune-l într-o cratiță.
Adaugă apă și așteaptă să fiarbă.
Adaugă cuișoare, acoperă și fierbe încă cinci minute.
Oprește focul, așteaptă să se răcească, strecoară și bea.
Este recomandat să bei acest ceai cu 30 de minute înainte de culcare, dar îl poți bea în timpul zilei fără probleme.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
Cum trebuie să stingi uleiul care a luat foc în tigaie. Ce să nu faci niciodată
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
