Ceai de cuișoare și mere verzi: detoxifică ficatul, scade glicemia și întărește imunitatea
Ceaiul de mere verzi și cuișoare oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Băut seara, înainte de culcare, pe lângă îmbunătățirea calității somnului, detoxifică ficatul și reglează...
Beneficiile mărului rămân intacte atunci când fructul este consumat sub formă de ceai. Combinat cu cuișoare, se transformă într-o băutură naturală excelentă, care oferă proprietăți medicinale importante.
Beneficiile cuișoarelor
Cuișoarele au proprietăți antibacteriene, analgezice, anestezice, antispastice și stimulatoare. Unul dintre compușii responsabili pentru proprietățile sale medicinale este eugenolul. Această substanță previne coagularea sângelui, favorizând sănătatea cardiovasculară.
Din punct de vedere nutrițional, cuișoarele conțin calciu, mangan, magneziu, potasiu, vitamina K și vitamina V. În plus, au un nivel ridicat de acizi grași omega-3. Toți acești nutrienți contribuie la o stare de sănătate bună:
1. Scad glicemia
Cuișoarele ajută la scăderea zahărului din sânge. În plus, ajută la curățarea sângelui și la îmbunătățirea sistemului imunitar.
2. Antiseptic și analgezic natural
Datorită prezenței eugenolului, cuișoarele acționează ca un antiseptic natural, ajutând la eliminarea cicatricilor acneice.
Îmbunătățesc sănătatea pielii și previn apariția ridurilor. Ceaiul de cuișoare poate ameliora, de asemenea, durerile de cap, crampele menstruale, febra ușoară, durerile de dinți și durerile în gât.
3. Bune pentru sistemul digestiv
Cuișoarele cresc secreția enzimelor gastrointestinale. Astfel, îmbunătățesc digestia, ameliorează indigestia, constipația, greața și durerile de stomac. De asemenea, accelerează metabolismul, ajutând la arderea rapidă a grăsimilor.
Alte beneficii
Cuișoarele pot ajuta la prevenirea și tratarea unei varietăți de boli:
- Prevenirea și tratarea infecțiilor bacteriene, virale și fungice
- Reducerea inflamației
- eliminarea gazelor din tractul digestiv
- halitoză (respirația urât mirositoare)
- inflamația abdominală
- crampele menstruale
- problemele de somn
- ameliorează infecțiile vaginale
- controlează anxietatea și stresul
Beneficiile mărului verde
Merele verzi sunt bogate în vitaminele A, C și K. În plus, sunt o sursă bogată de fier, potasiu, calciu, antioxidanți și flavonoizi.
1. Surse de vitamine A și C
Merele verzi sunt bogate în vitamina C, care protejează celulele pielii împotriva acțiunii radicalilor liberi. Astfel, ajută la întârzierea procesului de îmbătrânire prematură și a cearcănelor. Vitamina A, care se găsește din abundență și în fructe, contribuie la sănătatea pielii și a vederii.
2. Cresc metabolismul
Merele verzi au un conținut ridicat de fibre, ceea ce ajută la creșterea metabolismului organismului. Ele trebuie mâncate cu tot cu coajă, pentru beneficii depline. Coaja mărului, ca și pulpa, conține fibre care ajută la procesul de detoxifiere. De asemenea, întărește și îmbunătățește funcția ficatului.
3. Îmbunătățesc sănătatea pulmonară
Potrivit unui studiu realizat de Departamentul de Știința Alimentelor din Statele Unite și Institutul de Toxicologie Comparativă și de Mediu, merele verzi reduc riscul de astm. În plus, potrivit cercetătorilor, mărul verde ajută la reducerea riscului de cancer pulmonar.
4. Conținut scăzut de grăsimi
Merele verzi au un conținut scăzut de grăsimi, ceea ce ajută la menținerea unei bune circulații a sângelui în organism. O circulație bună previne bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale.
Merele verzi sunt bogate în vitamina K, care ajută la vindecarea cheagurilor de sânge. Fructele au, de asemenea, capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău, scrie Webmd.
5. Diabet
Merele verzi conțin mai puțin zahăr și mult mai multe fibre decât merele roșii.
6. Sănătatea oaselor
Pe lângă faptul că sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, merele verzi sunt, de asemenea, bogate în calciu. Prin urmare, ajută la întărirea oaselor și a dinților.
Rețetă ceai de mere verzi și cuișoare
Ingrediente:
1 măr verde
3 cuișoare
300 ml apă
Mod de preparare:
Spală bine mărul, taie-l în bucăți, scoate-i semințele și pune-l într-o cratiță.
Adaugă apă și așteaptă să fiarbă.
Adaugă cuișoare, acoperă și fierbe încă cinci minute.
Oprește focul, așteaptă să se răcească, strecoară și bea.
Este recomandat să bei acest ceai cu 30 de minute înainte de culcare, dar îl poți bea în timpul zilei fără probleme.
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
În cât timp se vindecă o vânătaie și cum o tratezi corect
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
