Ceai de cuișoare și mere verzi: detoxifică ficatul, scade glicemia și întărește imunitatea

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ceaiul de mere verzi și cuișoare oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Băut seara, înainte de culcare, pe lângă îmbunătățirea calității somnului, detoxifică ficatul și reglează glicemia. 

Beneficiile mărului rămân intacte atunci când fructul este consumat sub formă de ceai. Combinat cu cuișoare, se transformă într-o băutură naturală excelentă, care oferă proprietăți medicinale importante.

Beneficiile cuișoarelor

 

Cuișoarele au proprietăți antibacteriene, analgezice, anestezice, antispastice și stimulatoare. Unul dintre compușii responsabili pentru proprietățile sale medicinale este eugenolul. Această substanță previne coagularea sângelui, favorizând sănătatea cardiovasculară.

Din punct de vedere nutrițional, cuișoarele conțin calciu, mangan, magneziu, potasiu, vitamina K și vitamina V. În plus, au un nivel ridicat de acizi grași omega-3. Toți acești nutrienți contribuie la o stare de sănătate bună:

1. Scad glicemia

Cuișoarele ajută la scăderea zahărului din sânge. În plus, ajută la curățarea sângelui și la îmbunătățirea sistemului imunitar. 

2. Antiseptic și analgezic natural

Datorită prezenței eugenolului, cuișoarele acționează ca un antiseptic natural, ajutând la eliminarea cicatricilor acneice.

Îmbunătățesc sănătatea pielii și previn apariția ridurilor. Ceaiul de cuișoare poate ameliora, de asemenea, durerile de cap, crampele menstruale, febra ușoară, durerile de dinți și durerile în gât.

3. Bune pentru sistemul digestiv

Cuișoarele cresc secreția enzimelor gastrointestinale. Astfel, îmbunătățesc digestia, ameliorează indigestia, constipația, greața și durerile de stomac. De asemenea, accelerează metabolismul, ajutând la arderea rapidă a grăsimilor.

Alte beneficii

Cuișoarele pot ajuta la prevenirea și tratarea unei varietăți de boli:

- Prevenirea și tratarea infecțiilor bacteriene, virale și fungice

- Reducerea inflamației

- eliminarea gazelor din tractul digestiv

- halitoză (respirația urât mirositoare)

- inflamația abdominală

- crampele menstruale

- problemele de somn

- ameliorează infecțiile vaginale

- controlează anxietatea și stresul

Beneficiile mărului verde

Merele verzi sunt bogate în vitaminele A, C și K. În plus, sunt o sursă bogată de fier, potasiu, calciu, antioxidanți și flavonoizi.

1. Surse de vitamine A și C

Merele verzi sunt bogate în vitamina C, care protejează celulele pielii împotriva acțiunii radicalilor liberi. Astfel, ajută la întârzierea procesului de îmbătrânire prematură și a cearcănelor. Vitamina A, care se găsește din abundență și în fructe, contribuie la sănătatea pielii și a vederii. 

2. Cresc metabolismul

Merele verzi au un conținut ridicat de fibre, ceea ce ajută la creșterea metabolismului organismului. Ele trebuie mâncate cu tot cu coajă, pentru beneficii depline. Coaja mărului, ca și pulpa, conține fibre care ajută la procesul de detoxifiere. De asemenea, întărește și îmbunătățește funcția ficatului.

3. Îmbunătățesc sănătatea pulmonară

Potrivit unui studiu realizat de Departamentul de Știința Alimentelor din Statele Unite și Institutul de Toxicologie Comparativă și de Mediu, merele verzi reduc riscul de astm. În plus, potrivit cercetătorilor, mărul verde ajută la reducerea riscului de cancer pulmonar.

4. Conținut scăzut de grăsimi

Merele verzi au un conținut scăzut de grăsimi, ceea ce ajută la menținerea unei bune circulații a sângelui în organism. O circulație bună previne bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale.

Merele verzi sunt bogate în vitamina K, care ajută la vindecarea cheagurilor de sânge. Fructele au, de asemenea, capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău, scrie Webmd.

5. Diabet

Merele verzi conțin mai puțin zahăr și mult mai multe fibre decât merele roșii.

6. Sănătatea oaselor

Pe lângă faptul că sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, merele verzi sunt, de asemenea, bogate în calciu. Prin urmare, ajută la întărirea oaselor și a dinților.

Rețetă ceai de mere verzi și cuișoare

 

Ingrediente:

1 măr verde
3 cuișoare
300 ml apă

Mod de preparare:

Spală bine mărul, taie-l în bucăți, scoate-i semințele și pune-l într-o cratiță.

Adaugă apă și așteaptă să fiarbă.

Adaugă cuișoare, acoperă și fierbe încă cinci minute.

Oprește focul, așteaptă să se răcească, strecoară și bea. 

Este recomandat să bei acest ceai cu 30 de minute înainte de culcare, dar îl poți bea în timpul zilei fără probleme.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel