Ceaiul care ajută circulația periferică și rinichii. Fecioru: Bem un litru pe zi, dimineața sau seara

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ceaiul care ajuta circulatia periferica. FOTO: Freepk @oxanadenezhkina
ceaiul care ajuta circulatia periferica. FOTO: Freepk @oxanadenezhkina

Planta are o multitudine de beneficii pentru sănătate, fiind foarte bogată în antioxidanți. Se foloșeste în totalitate, de la rădăcină până la frunze și semințe.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a recomandat un nou leac naturist, iar cum sezonul rece este asociat cu ceaiurile, acesta poate fi pus pe lista de băuturi de care se poate bucura întreaga familie.

„Este bine să bem ceai din frunze de morcovi. Morcovul îl putem da copiilor, iar frunzele să le strângem pentru acest ceai. Ceaiul din frunze de morcovi este bun pentru tot ce înseamnă circulaţie periferică şi varice.

Peste trei linguri de plantă uscată se adaugă un litru de apă fierbinte. Se acoperă și după 15 minute îl strecurăm şi bem acest litru în timpul unei zile, îl putem bea dimineața sau seara.

Este bun mai ales pentru cei care au trecut prin COVID. Mulţi au avut probleme cu rinichii din cauza acestei boli. Să nu uite, de asemenea, să mănânce mei decorticat”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.

1. -imagine fara descriere- (bunch-fresh-carrots-weathered-old-cutting-board-with-deep-cuts-beautiful-wooden-brown-table-top-view_58349600.jpg)

Morcovi cu frunze. FOTO: Freepik @bublikhaus 

Frunzele de morcov, beneficii

De la morcov putem folosi toate părțile, de la rădăcină, care este cea mai des consumată în bucătărie și care are o multitudine de beneficii prin aportul de vitamine și minerale, până la frunze și semințe.

Frunzele de morcov conțin clorofilă, care ajută în formarea globulelor roși în organism, motiv pentru care acestea ar trebui consumate zilnic, în special de cei care suferă de anemie.

Consumul de frunze de morcov scade colesterolul, ceea ce le recomandă în dietele pentru sănătatea inimii.

De asemenea, purifică sângele, scăzând în acest proces presiunea asupra inimii și rinichilor.

Frunzele de morcov sunt benefice și pentru stimularea imunității. Sunt bogate în antioxidanți, iar acest lucru ne permite să luptăm împotriva bolilor infecțioase. 

Frunzele de morcov ajută la prevenirea apariției cancerului. Consumul de frunze de morcov sub formă d pastă sau suc ne ajută să fim energici.

Dacă mai punem la socoteală și conținutul de fibre pe care îl au frunzele, vom avea parte de un metabolism bun și de un sistem digestiv în formă bună. 

Vezi și: 21 alimente bogate în fibre. Sunt ușor de introdus în meniu. Reduc riscul de diabet și boli de inimă, cu impact asupra creierului

Uleiul din semințe de morcov, beneficii

Uleiul din semințe de morcov este un ulei esențial, o combinație de compuși aromatici, și are o serie de beneficii pentru sănătate.

Îndepărtează ciupercile și fungii. Uleiul de semințe de morcov este eficient împotriva unor tipuri de ciuperci care cresc pe piele.

Combate bacteriile. Uleiul din semințe de morcov poate combate unele tulpini de bacterii, cum ar fi Staphylococcus aureus, o bacterie comună a pielii și Listeria monocytogenes, o bacterie care provoacă intoxicații alimentare.

Blochează lumina soarelui. În uleiul esențial de semințe de morcov se găsește un compus, umbelliferonă, care absoarbe razele UVB și este utilizat în produsele de protecție solară.

Ajută la echilibrarea pigmentării. Deoarece uleiul din semințe de morcov absoarbe razele UVB, ar putea ajuta și în cazul hiperpigmentării pielii.

Multe din uleiurile esențiale sunt iritante pentru piele și pot provoca erupții cutanate și sensibilitate a pieii, însă uleiul din semințe de morcov poate fi doar ușor iritant, arată WebMD.

Sucul de morcovi, 8 beneficii impresionante. Bolile la care ajută: S-a demonstrat că distruge LEUCEMIA

Sucul de morcovi este extras din morcovi întregi și este extrem de hrănitor.

Acesta nu numai că oferă potasiu și vitamina C, dar este și foarte bogat în provitamina A. Se crede că băutura de suc de morcovi stimulează imunitatea și îmbunătățește sănătatea ochilor și a pielii, printre alte beneficii.

Iată 8 beneficii impresionante ale sucului de morcovi:

1. Foarte hrănitor

Sucul de morcovi este sărac în calorii și carbohidrați, în timp ce conține numeroase substanțe nutritive. O ceașcă (240 ml) conține:

Calorii: 96

Proteine: 2 grame

Grăsimi: mai puțin de 1 gram

Carbohidrați: 22 grame

Zaharuri: 9 grame

Fibre: 2 grame

Vitamina A (ca provitamina A): 255% din Doza Zilnică Recomandată (DZR)

Vitamina C: 23% din DZR

Vitamina K: 31% din DZR

Potasiu: 15% din DZR.

Sucul de morcovi furnizează, de asemenea, pigmenții carotenoizi luteină și zeaxantină, care acționează ca antioxidanți în organism. Antioxidanții luptă împotriva moleculelor instabile numite radicali liberi.

Principalul carotenoid din sucul de morcovi este betacarotenul, care este responsabil pentru culoarea portocalie a morcovilor. Organismul dumneavoastră îl transformă în vitamina A, un antioxidant. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Sucul de dovleac, beneficii pentru sănătate. Creșterea imunității, efectul sedativ și inhibarea formării pietrelor la rinichi, pe lista scurtă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel