Ceaiul care ajută circulația periferică și rinichii. Fecioru: Bem un litru pe zi, dimineața sau seara
Planta are o multitudine de beneficii pentru sănătate, fiind foarte bogată în antioxidanți. Se foloșeste în totalitate, de la rădăcină până la frunze și...
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a recomandat un nou leac naturist, iar cum sezonul rece este asociat cu ceaiurile, acesta poate fi pus pe lista de băuturi de care se poate bucura întreaga familie.
„Este bine să bem ceai din frunze de morcovi. Morcovul îl putem da copiilor, iar frunzele să le strângem pentru acest ceai. Ceaiul din frunze de morcovi este bun pentru tot ce înseamnă circulaţie periferică şi varice.
Peste trei linguri de plantă uscată se adaugă un litru de apă fierbinte. Se acoperă și după 15 minute îl strecurăm şi bem acest litru în timpul unei zile, îl putem bea dimineața sau seara.
Este bun mai ales pentru cei care au trecut prin COVID. Mulţi au avut probleme cu rinichii din cauza acestei boli. Să nu uite, de asemenea, să mănânce mei decorticat”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.

Morcovi cu frunze. FOTO: Freepik @bublikhaus
Frunzele de morcov, beneficii
De la morcov putem folosi toate părțile, de la rădăcină, care este cea mai des consumată în bucătărie și care are o multitudine de beneficii prin aportul de vitamine și minerale, până la frunze și semințe.
Frunzele de morcov conțin clorofilă, care ajută în formarea globulelor roși în organism, motiv pentru care acestea ar trebui consumate zilnic, în special de cei care suferă de anemie.
Consumul de frunze de morcov scade colesterolul, ceea ce le recomandă în dietele pentru sănătatea inimii.
De asemenea, purifică sângele, scăzând în acest proces presiunea asupra inimii și rinichilor.
Frunzele de morcov sunt benefice și pentru stimularea imunității. Sunt bogate în antioxidanți, iar acest lucru ne permite să luptăm împotriva bolilor infecțioase.
Frunzele de morcov ajută la prevenirea apariției cancerului. Consumul de frunze de morcov sub formă d pastă sau suc ne ajută să fim energici.
Dacă mai punem la socoteală și conținutul de fibre pe care îl au frunzele, vom avea parte de un metabolism bun și de un sistem digestiv în formă bună.
Uleiul din semințe de morcov, beneficii
Uleiul din semințe de morcov este un ulei esențial, o combinație de compuși aromatici, și are o serie de beneficii pentru sănătate.
Îndepărtează ciupercile și fungii. Uleiul de semințe de morcov este eficient împotriva unor tipuri de ciuperci care cresc pe piele.
Combate bacteriile. Uleiul din semințe de morcov poate combate unele tulpini de bacterii, cum ar fi Staphylococcus aureus, o bacterie comună a pielii și Listeria monocytogenes, o bacterie care provoacă intoxicații alimentare.
Blochează lumina soarelui. În uleiul esențial de semințe de morcov se găsește un compus, umbelliferonă, care absoarbe razele UVB și este utilizat în produsele de protecție solară.
Ajută la echilibrarea pigmentării. Deoarece uleiul din semințe de morcov absoarbe razele UVB, ar putea ajuta și în cazul hiperpigmentării pielii.
Multe din uleiurile esențiale sunt iritante pentru piele și pot provoca erupții cutanate și sensibilitate a pieii, însă uleiul din semințe de morcov poate fi doar ușor iritant, arată WebMD.
Sucul de morcovi, 8 beneficii impresionante. Bolile la care ajută: S-a demonstrat că distruge LEUCEMIA
Sucul de morcovi este extras din morcovi întregi și este extrem de hrănitor.
Acesta nu numai că oferă potasiu și vitamina C, dar este și foarte bogat în provitamina A. Se crede că băutura de suc de morcovi stimulează imunitatea și îmbunătățește sănătatea ochilor și a pielii, printre alte beneficii.
Iată 8 beneficii impresionante ale sucului de morcovi:
1. Foarte hrănitor
Sucul de morcovi este sărac în calorii și carbohidrați, în timp ce conține numeroase substanțe nutritive. O ceașcă (240 ml) conține:
Calorii: 96
Proteine: 2 grame
Grăsimi: mai puțin de 1 gram
Carbohidrați: 22 grame
Zaharuri: 9 grame
Fibre: 2 grame
Vitamina A (ca provitamina A): 255% din Doza Zilnică Recomandată (DZR)
Vitamina C: 23% din DZR
Vitamina K: 31% din DZR
Potasiu: 15% din DZR.
Sucul de morcovi furnizează, de asemenea, pigmenții carotenoizi luteină și zeaxantină, care acționează ca antioxidanți în organism. Antioxidanții luptă împotriva moleculelor instabile numite radicali liberi.
Principalul carotenoid din sucul de morcovi este betacarotenul, care este responsabil pentru culoarea portocalie a morcovilor. Organismul dumneavoastră îl transformă în vitamina A, un antioxidant. Citește mai departe AICI.
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
