Ceaiul verde: de ce să bei zilnic o cană

Angela Sabău |
Data publicării:
Ceaiul verde
Ceaiul verde

Ceaiul verde aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Iată o serie de lucruri neștiute despre ceaiul verde.

Ceai verde sau ceai negru: puțini știu că provin de la aceeași plantă, Camellia Sinensis, dar sunt prelucrate diferit. Ceaiul negru este fermentat, ceea ce schimbă culoarea și aroma, în timp ce ceaiul verde rămâne neprelucrat, deci își păstrează culoarea verde.

Beneficiile ceaiului verde

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde au fost raportate și discutate de-a lungul anilor, făcându-l chiar să merite numele său asociat cu sănătatea, „verde”.

Conține substanțe nutritive și compuși vegetali, inclusiv antioxidanți numiți catechine, care pot avea efecte pozitive asupra sănătății, precum creșterea metabolismului, protejarea împotriva cancerului de prostată și a sânului și sprijinirea sistemului imunitar. Se spune, de asemenea, că joacă un rol în a ajuta la funcționarea creierului

Poate ajuta la slăbit

Scăderea în greutate se află pe lista lungă de beneficii care au fost legate de ceaiul verde. Studiile au constatat că flavonoidele și cofeina pe car ele conține ne pot crește metabolismul și oxidarea grăsimilor.

De fapt, potrivit unui studiu, persoanele care au băut ceai verde și cofeină timp de 12 săptămâni au pierdut în medie 1,3 kilograme, fără a-și schimba dieta (în afară de a încorpora ceai verde).

În mod interesant, cercetările au arătat, de asemenea, că nu trebuie să beți la nesfârșit această băutură pentru a slăbi. Este posibil să pierdeți greutate consumând doar 2,5 căni pe zi.

Care este cel mai bun

Produsul de cea mai bună calitate este cel organic, deoarece pesticidele sunt adesea folosite la ceaiul verde cultivat. De asemenea, utilizați frunze vărsate, mai degrabă decât pliculețe, dacă puteți. Acest lucru se datorează faptului că s-a știut că unele pungi de ceai conțin substanțe chimice care au potențialul de a se infiltra în apă, în timp ce este preparat.

Ce este pulberea Matcha

Matcha este un tip de ceai verde care se face luând frunzele tinere și măcinându-le pentru a face pudră de Matcha. Puteți lua apa și o puteți amesteca în apă fierbinte pentru a face un alt tip de ceai verde. Există numeroase beneficii ale ceaiului verde Matcha, care sunt în mare parte similare, în afară de faptul că o singură porție de Matcha este echivalentul nutrițional al a zece cești de ceai verde preparat în mod obișnuit.

Pentru ce este bun 

În afară de beneficiile pe care le-am enumerat mai sus pentru sănătate, există multe alte beneficii, unele pe care s-ar putea să nu le considerați posibile, dar studiile și cercetările le-au confirmat.

De exemplu, unele versiuni de ceai verde sunt complet lipsite de cofeină. Nu multe ceaiuri, în afară de menta, au această calitate.

Despre ceaiul verde se mai spune:

Crește buna dispoziție (este o sursă de aminoacid al aminoacidului L-teanină, care este legat de îmbunătățirea dispoziției)

Se spune că catehinele ajută la protejarea pielii de deteriorarea UV și previn și protejează țesuturile din corpul nostru de a se deteriora

Efectele secundare 

Când este consumat cu măsură (până la opt cești pe zi) este sigur pentru băut adulții sănătoși. Cu toate acestea, consumul de cantități mari poate provoca reacții adverse datorită faptului că conține cofeină. Posibile efecte secundare ale ceaiului verde includ: dureri de cap și probleme de somn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel