Cel mai SĂNĂTOS obicei pentru creier. Este mai important decât dieta, sportul și hidratarea

Dacă îți e greu să te trezești dimineața pentru a face sport, ia în considerare oprirea alarmei, pentru a mai dormi câteva minute. Experții suțin că somnul este cel mai bun antrenament pentru creier. 

Potrivit experților, în timp ce exercițiile fizice sunt esențiale pentru sănătatea generală, somnul este cel mai important pentru creier. 

„Dintre toate obiceiurile sănătoase, somnul pare să fie cel mai important pentru creier”, spune Tara Swart, MD, Ph.D., neurolog și autor pentru MindBodyGreen.

„În opinia mea, este mai important decât dieta, exercițiile fizice, hidratarea și chiar meditația”, adaugă ea.

De ce este somnul atât de important

Când dormim, creierul repară celulele, restabilește energia și creează noi amintiri. Când renunțăm la somn pentru a rămâne treaz să ne uităm la televizor sau ne străduim să adormim din cauza stresului, anxietății sau a altor influențe externe, creierul nu are timp să se refacă.

Dieta, exercițiile fizice, hidratarea și meditația susțin creierul în diferite moduri. Cu toate acestea, "Dacă nu dormiți suficient, nu veți avea suficientă de energie pentru a aborda toate aceste alte lucruri", spune Swart.

Citește și Dr Mihaela Bilic: Cea mai sigură metodă anti-îmbolnăvire. Lucrul banal care TE PĂZEȘTE!

Când vă este foame și vă simțiți epuizați, este mai probabil să comandați mâncare decât să gătiți. Dacă sunteți nu dormiți suficient, s-ar putea să beți mai multă cafea decât apă, ceea ce poate duce la deshidratare. 

Nu numai că somnul permite creierului să scape de excesul de toxine și să crească nivelurile de energie, dar susține, de asemenea, sănătatea intestinelor, imunitatea și starea generală de spirit (de unde vine și expresia: să te trezești pe partea greșită a patului).

Citește pe SPECTACOLA cum să dormi mai bine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel