Cele cinci secrete ale stilului de viață sănătos, explicate de un nutriționist

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Dr Florin Ioan Bălănică, cunoscut specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică, a vorbit la Interviurile Dc News și DC Medical, despre cele cinci lucruri care alcătuiesc un stil de viață sănătos 

„Sunt cinci lucruri din care trei nu au legătură cu nutriția. Primul: sănătatea este o decizie individuală! Al doilea: noi suntem cele mai importante persoane pentru noi și cei care putem să influențăm ceva. Al treilea lucru: trebuie să știm cine suntem din punct de vedere fizic, mental, emoțional. Sunt cele trei arme pe care le avem în timpul vieții noastre pentru a putea fi echilibrați”, a spus Florin Ioan Bălănică în cadrul interviului acordat DCNews și DCMedical.

Mai departe, potrivit specialistului: „Cum mănânc (asta înseamnă o organizare, o compoziție a meselor), cum mă mișc (raportat la vârstă, sex, eventual patologii asociate), cum fac managementul stresului (adică cum mă raportez la mediul înconjurător). Iată un exemplu: pandemia a schimbat contextul. Cei care s-au adaptat repede au reușit.”

„Cel mai important lucru din listă: trebuie să înțelegem că stilul de viață este cheia. (…) Nu este util să îngrășăm porcul în ajun, cum avem noi o vorbă, pentru că nu ne ajută la nimic. Trebuie să înțelegem că doar de noi depind calitatea vieții noastre, sănătatea și să înțelegem că, poate, suntem mult prea bolnavi noi ca nație pentru un sistem care s-a arătat în timp că nu este tocmai foarte grijuliu cu membrii lui. Pentru că o țară este ca un organism uman. Noi suntem celulele acelui organism. Dacă celulele sunt utile și funcționează cum trebuie, organismul le promovează. Și invers. Deci, trebuie să fie o relație în dublu sens. Primii interesați suntem noi, nu sistemul. Soluția este stilul de viață!”

 

Urmăriți interviul integral aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel