Cele mai tari 7 antibiotice NATURALE pe care le ai în casă: sunt puternice și n-au reacții adverse

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Antibiotice naturale. Colaj Foto: Pixabay
Antibiotice naturale. Colaj Foto: Pixabay

Unele alimente au, pe lângă faptul că sunt hrănitoare, și efecte asemănătoare cu cele date de antibiotice, doar că spre deosebire de medicamente, nu prea dau „reacții adverse”. Iată care: 

Există alimente care ne pot ajuta să combatem infecțiile bacteriene și virale acasă, și le avem chiar în cămară. Aceste alimente au proprietăți antibiotice puternice naturale, care nu numai că vor aduce un aport consistent de substanțele nutritive vitale, ci vă vor întări capacitatea înnăscută a corpului tău de a se vindeca. Iată care sunt acestea: 

1. Usturoiul 

Cunoscut leac folosit încă din Egiptul Antic, usturoiul nu este doar un aliment aromat, ci este apreciat și pentru remarcabilele sale proprietăți preventive și vindecătoare pentru infecțiile virale și bacteriene. Usturoiul, atunci când este zdrobit și consumat crud, este o sursă excelentă de seleniu, germaniu și aminoacid sulfhidril (o formă de sulf), care ajută la funcționarea imunitară corespunzătoare. Acest antibiotic natural este un tratament eficient pentru candidoză, colită, infecție a tractului urinar, bronșită și pneumonie. 

2. Ceapa 

Din aceeași familie ca usturoiul, nu este de mirare că ceapa este un antibiotic natural, un antioxidant care combate inflamațiile și bolile. Consumul de ceapă ajută la reducerea mucusului și a infecțiilor respiratorii. Studiile arată că substanțele nutritive din ceapa gătită sunt mai bine absorbite în organism.

3. Afinele 

Sucul de afine 100% neîndulcit este un antibiotic natural și un remediu popular „de casă” pentru ameliorarea infecțiilor vezicii urinare, împiedică dezvoltarea candidei. În câteva studii s-a demonstrat că inhibă creșterea infecției cu H. pylori, bacteria care cauzează cancer de stomac și ulcere. 

4. Rădăcină de hrean 

Membră al familiei muștarului, rădăcina acestei plante este cunoscută mai ales pentru aroma sa iute. Rădăcina proaspătă de hrean este deseori rasă și folosită în sosuri și la murături. Este un puternic antioxidant și antibiotic care acționează pentru a reduce infecțiile și pentru a ameliora sinusurile și bolile respiratorii.

5. Ananas 

Conține o enzimă numită bromelaină, care are un efect antibiotic vindecător atunci când este ingerată, combătând infecțiile. Poate ajuta la ameliorarea inflamației, colitei ulcerative și pentru îmbunătățirea sănătății tractului urinar. Atenție, însă! Consumul de ananas poate interacționa cu anumite antibiotice și alte medicamente. Întrebați întâi medicul dumneavoastră.

6. Mierea 

Mierea are proprietăți antioxidante preventive și vindecătoare, dar și antimicrobiene. Astfel, este benefică pentru vindecarea organismului, intern și local. Mierea nu este numai antibacteriană, ci este un antiseptic natural. Data viitoare când veți avea o tăietură minoră sau o zgârietură, aplicați puțină miere. Conține trei componente puternice de vindecare a rănilor: zahăr, peroxid de hidrogen și propolis. Iată cum funcționează: compusul pe bază de nectar, propolisul, ucide bacteriile, iar peroxidul de hidrogen dezinfectează. Zaharul absoarbe orice umiditate, astfel încât bacteriile nu pot supraviețui. Mierea este, de asemenea, o sursă naturală de Quercetină, care s-a dovedit că reduce inflamația și stabilizarea membranelor celulare care eliberează histamină și declanșează simptome alergice.  Mierea a fost folosită și pentru vindecarea gingivitei și a infecțiilor cu stafilococ. Luați 1 până la 2 linguri pe zi pentru beneficiile sale vaste pentru sănătate, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă altfel. Nu dați niciodată miere unui sugar mai mic de un an.

7. Ulei de cocos, extravirgin 

Acest ulei este remarcabil nu numai pentru că adaugă o aromă delicioasă în mâncare, ci și pentru beneficiile sale nutriționale și vindecătoare. Componenta puternică din uleiul de cocos este acidul lauric. Organismul o transformă în monolaurină, care este apreciată din punct de vedere medical pentru proprietățile sale antibiotice, antibacteriene, antifungice și antivirale. Ca un ucigaș de virusuri și bacterii, este utilizat intern pentru a spori funcția imună și bunăstarea generală. Aplicați local pentru a vindeca tăieturi minore și iritații ale pielii. Se amestecă o lingură în ceașca de cafea de dimineață pentru un impuls energetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel