Chimenul negru, bun pentru sănătate: de la slăbit, până la îmbunătățirea memoriei, condimentul aduce numeroase beneficii

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Kalonji, negrilica sau chimenul negru Sursa foto: roadelepamantului.ro
Kalonji, negrilica sau chimenul negru Sursa foto: roadelepamantului.ro

Kalonji, cunoscute şi ca seminţe de Nigella, seminţe negre, negrilică sau chimen negru este o plantă care să găsește în Europa de Sud, Africa de Nord şi Sud-vestul Asiei. Seminţele sale au fost folosite de-a lungul anilor ca ierburi medicinale pentru tratarea mai multor boli şi afecţiuni, de la diabet, până la artrită, dar aceste seminţe ajută chiar şi la slăbit.

Semințele de Kalonji sau Nigella sunt folosite pentru temperare și adăugarea unei arome ușoare preparatelor. Kalonji prăjit uscat este folosit în multe preparate indiene, cum ar fi curry, dal, legume etc. Kalonji este bogat în vitamine, aminoacizi, fibre, proteine, acizi grași, acizi linolenic și oleic. Toate aceste elemente fac din acesta un condiment extrem de benefic pentru sănătate.

Unele dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale kalonji sunt îmbunătățirea sănătății inimii, vindecarea problemelor de respirație, lubrifierea articulațiilor etc. Acest condiment are, de asemenea, proprietăți anti-cancerigene. Uleiul de Kalonji este, de asemenea, cunoscut ca fiind benefic pentru sănătatea noastră.

Iată câteva dinte cele mai importante beneficii ale condimentului:

Vindecă acneea

Amestecați suc de lămâie și ulei de kalonji și aplicați-l pe piele pentru a reduce apariția petelor și a acneei. Acest lucru vă poate vindeca și călcâiul crăpat. La o cană de suc de lamaie aveți nevoie de jumătate de linguriță de ulei de kalonji.

Bun pentru diabetici

Kalonji este extrem de benefic pentru persoanele cu diabet. Amestecați jumătate de linguriță de ulei de kalonji într-o cană de ceai negru și consumați în fiecare dimineață.

Îmbunătățește memoria și vindecă astmul

Luați semințe de kalonji măcinate cu puțină miere pentru a îmbunătăți memoria. Și dacă acest amestec poate fi consumat cu apă caldă, atunci poate atenua problemele de respirație (astmul).

Reduce durerea de cap

Frecați niște ulei de kalonji pe frunte și relaxați-vă. Acest lucru va ușura durerea de cap.

Ajută la pierderea în greutate

Se consideră că ajută la pierderea în greutate în mod eficient. Se amestecă câteva semințe de kalonji pudră în apă caldă cu miere și lămâie și se bea dimineața pe stomacul gol pentru a pierde în greutate.

Ameliorează durerile articulare

Puneți niște semințe de kalonji în ulei de muștar încălzit. Când va începe să fumege, lăsați-l să se răcească pentru un timp. Apoi, masți acest ulei pe partea inflamată.

Reglează tensiune arterială

Beți apă caldă cu jumătate de linguriță de semințe de kalonji în ea. Acest lucru vă va regla tensiunea arterială ridicată.

Bun pentru rinichi

Amestecați jumatate de linguriță de ulei de kalonji cu două lingurițe de miere în apă călduță și beți pentru a îmbunătăți sănătatea rinichilor.

Întărește dinții

Masați dinții cu ulei de kalonji de două ori pe săptămână pentru a avea grijă de igiena orală.

Ameliorează problema sinusurilor

Adăugați câteva semințe de kalonji în apă clocotită și inhalați vaporii. Acest lucru vă va oferi ameliorarea problemelor de congestie nazală și sinuzită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel