Ciorbă de cartofi și pui cu zeamă de varză murată. REȚETĂ simplă și rapidă

Dana Lascu / 26 ian 2021 / 22:35
Supă. Foto: Pixabay
Supă. Foto: Pixabay

Cum e sezonul ei, ne-am gândit că poate fi utilă o rețetă rapidă de ciorbă de cartofi și pui cu zeamă de varză murată, mai ales că nutriționiștii o recomandă pentru bogatul ei conținut de vitamine şi antioxidanţi, săruri minerale, fermenţi şi enzime benefice. 

Iarna mâncăm foarte multă carne, iar digestia de suferit. O soluție ar fi ciorbele, care ușurează tranzitul intestinal și sunt bogate în vitamine, antioxidanți și minerale. Dintre ele, de data aceasta vorbim de ciorba de cartofi și pui cu zeamă de varză. 

Ingrediente pentru 4 porții: 

Jumătate de piept de pui

2-3 cartofi

1 morcov mediu

1 felie de țelină

1 ceapă

o jumătate de dovlecel

1 ou

500 - 750 de mililitri de zeamă de varză murată (500 de mililitri dacă e sărată potroacă)

1 cub de delikat de pui sau găină.

Câteva foi de leuștean verde

Preparare: circa 45-55 de minute

Se curățe morcovul și se taie rondele, se curăță țelina și se taie cuburi mici de 1 cm, se curăță cartofii și se taie cuburi mai mari (2-3 cm). Se curăț ceapa (nu se taie, se lasă rotundă), iar puiul se taie bucăți medii. Se pun la fiert în 2 litri de apă. În funcție de cât de sărată e zeama de varză, se pune o jumătate de cub de delikat de pui sau găină sau un cub. Nu se adaugă sare, pentru că zeama de varză e suficient de sărată. 

Când cartofii, morcovii, telina și puiul au fiert, se adaugă zeama de varză și se lasă la fiert încă 15 minute. Înainte de a închide focul, se gustă, pentru că se mai poate adăuga puțină apă dacă e prea sărată. Apoi oul se bate (fără sare) cu o furculiță și se toarnă peste ciorbă când aceasta clocotește. Se lasă la fiert încă 5 minute, și se adaugă căteva fruze de leușean verde tăiat fâșii. E ușor de făcut pentru că nu trebuie supravegheată sau învârtită ca să nu se lipească și pentru că se pot pune toate la fiert de la început. Pentru a o face mai colorată, se poate pune la fiert și un ardei capia roșu tăiat fâșii, spre exemplu. 

De asemenea, se poate face fără pui, de post, și în acest caz cubul de delikat trebuie să fie din cel de legume. 

Nu în ultimul rând, se poate servi și caldă și rece. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy