Clătite fără făină și lapte, mult mai sănătoase decât cele clasice. Sunt gata în 10 minute
Dacă vrei să prepari clătite delicioase, într-un timp cât mai scurt, iată cum trebuie să procedezi.
Ingrediente
o banană coaptă
două ouă
ulei
scorțișoară
coajă de lămâie
Mod de preparare
Îndepărtează coaja bananei și taie miezul în bucăți mici. Pune-le pe toate într-un bol și, folosind o furculiță, pasează fructul până capătă o consistență asemănătoare cu cea a budincii. Pentru un plus de savoare și aromă, adaugă scorțișoară și coaja rasă de la o lămâie.
Într-un bol separat, bate ouăle, dupa care amestecă cele două compoziții.
Pune ulei într-o tigaie, pe care îl întinsi cu o pensulă de gătit. Folosind un polonic, pune o cantitate mică de aluat în tigaie și gătește clătita aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Când clătitele sunt gata, le poți decora cu miere, dulceață, ciocolată, miez de nucă sau orice altă combinație care îți trece prin cap.
De ce clătite din banane?
Bananene sunt bogate în fibre care scad colesterolul LDL. În plus, bananele conțin fitosteroli, un compus vegetal care ajută la blocarea absorbției colesterolului din corp. În cele din urmă, bananele pot avea rolul de prebiotic (hrana pentru bacteriile intestinale bune).
Bananele conțin potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale, diminuând efectele sodiului prin eliminarea acestuia din organism.
O banană conține 400 de miligrame de potasiu și 32 miligrame de magneziu, precum și calciu și alți micronutrienți. Bananele furnizează energie esențială, contribuind totodată la reducerea riscului de crampe musculare.
-
-
-
-
Reducerea riscurilor asociate tutunului. Modele de succes10.12.2025, 12:32
-
Virusul copilăriei care poate provoca cancer de vezică după zeci de ani10.12.2025, 12:06
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
