Coaja de portocală, mai benefică decât fructele. Previne bolile cronice

Monika Baciu |
Data publicării:
coaja de portocala - FOTO: Freepik
coaja de portocala - FOTO: Freepik

Coaja de portocală conține mai multă vitamina C decât fructul în sine și are o serie de beneficii pentru organism.

Coaja de portocală sunt de patru ori mai benefice decât fructele. Coaja de portocală conține flavonoide – cum ar fi flavonele poli metoxi (PMF) și hesperidin – și alte fitochimicale care sunt extrem de benefice pentru sănătate. Flavonoidele sunt compuși antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi cancerul și bolile de inimă. De asemenea, conține cantități mai mari de anumiți nutrienți.

Coaja de portocală, valori nutritive

De exemplu, 3,5 uncii de coajă de portocala oferă 136 mg de vitamina C.

În plus, coaja de portocală conține cantități considerabile de cupru, calciu, magneziu, vitamina A și fibre dietetice, arată Manipal Hospitals.

Vezi și: Metastazele, cauze și tratament. Medic: Dacă în trecut reprezentau un capăt de drum, acum există speranțe

Coaja de portocală, suport pentru o inimă sănătoasă

Coaja de portocală conțin hesperidină, un flavonoid care ajută la menținerea tensiunii arteriale și a colesterolului. Flavonele polimetoxilate găsite în coaja de portocală ajută, de asemenea, la scăderea colesterolului mai eficient decât medicamentele.

Coaja de portocală previne alergiile

Histaminele sunt substanțele chimice care sunt responsabile pentru reacțiile alergice. Coaja de portocală conțin compuși care pot ajuta la prevenirea eliberării histaminei.

Coaja de portocală ajută la prevenirea cancerului

Coaja de portocală ajută la încetinirea creșterii celulelor canceroase. De fapt, cojile de portocale pot reduce numărul de carcinom cu celule scuamoase, un tip fatal de cancer de piele. Persoanele care consumă coji de portocale în mod regulat au mai puține șanse de a fi diagnosticate cu cancer pulmonar și cancer de piele decât cele care mănâncă doar portocala din interior.

Vezi și: Educația, efecte asupra sănătății. Patru ani de studii scad riscul de a dezvolta anumite boli

Coaja de portocală, eficientă pentru reducea greutății

Coaja de portocală ajuta la creșterea metabolismului și la arderea grăsimilor din organism. Mulți experți medicali recomandă cojile de portocale ca leac pentru pierderea în greutate.

Coaja de portocală, potrivită pentru digestie

Coaja de portocală are proprietăți antiinflamatorii care ajută la tratarea multor digestie și probleme gastro-intestinale, cum ar fi diareea, arsurile la stomac și aciditatea.

Coaja de portocală, remediu pentru mahmureală

Coaja de portocală este unul dintre cele mai bune lucruri care pot ajuta la vindecarea unei mahmurelii. Doar fierbe coaja timp de aproximativ 15-20 de minute și bea ceaiul pentru a scăpa de mahmureală.

Vezi și: Apropierea morții, prevestită prin semne clare, cu o lună înainte. Ce se întâmplă în ultimele ore de viață

Coaja de portocală, remediu pentru respirația urât mirositoare

Coaja de portocală vă poate ajuta să luptați împotriva cavităților dentare și să vă mențineți respirația proaspătă.

Coaja de portocală luptă împotriva infecției, răcelii și gripei

Cojile de portocale sunt bogate în vitamina C și A. Acest lucru face ca acestea să fie un antioxidant natural care vă ajută să vă stimulați sistemul imunitar și să luptați împotriva germenilor și virușilor.

Coaja de portocală tratează problemele pielii

Cojile de portocale ajută la vindecarea mai multor probleme ale pielii, cum ar fi punctele negre, celulele moarte, acneea, porii, cearcănele și pielea uscată. De asemenea, ajută la menținerea strălucirii pielii.

Vezi și: 5 alimente care ne distrug. Le mâncăm ZILNIC, iar la unul sigur nu te așteptai: Sunt un dezastru, o nenorocire. Dacă le scoateți slăbiți 30 KG

Coaja de portocală, benefică pentru persoanele cu astm

Cojile de portocale ajută, de asemenea, la îndepărtarea flegmei și, prin urmare, vindecă astmul

Coaja de portocala efecte secundare

În timp ce consumul de coaja de portocala poate avea mai multe beneficii, există, de asemenea, unele dezavantaje, potrivit Qipa:

Pesticide

De obicei, fructele interioare sunt mai puțin expuse, deoarece coaja acționează ca o barieră. Coaja are adesea un nivel mult mai ridicat de pesticide detectabile.

Este întotdeauna recomandat să spălați bine portocalele înainte de a le mânca. Acest lucru ajută la reducerea aportului de pesticide.

Vezi și: Produsul genial pentru demachiere. Lasă tenul fin, curat și elimină ridurile. Ioana Marinescu: Trebuie făcut masaj, 2 - 3 minute, de la gât în sus

Complicații digestive

Conținutul bogat de fibre și textura solidă a cojii de portocală o fac mai greu de digerat. Este comparabil mai groasă și mai greu de mestecat decât fructul în sine. Consumarea cantități mari de coajă de portocală poate duce la disconfort digestiv, cum ar fi crampe stomacale, balonare, și diaree.

Are un gust rău

Fructul interior este dulce, suculent și delicios. În timp ce coaja sa are un gust amar. Este comparabil cu a mânca o bucată de carton moale ușor aromată.

Vezi și: Pacientul ars, cel mai complex și costisitor. Ioan Lascăr: Imprimanta 3D ne permite să sperăm obținerea unei cantități de tegument într-un timp util. E o procedură contracronometru

Cum să mănânci coaja de portocală

Cel mai simplu mod de a ingera coaja de portocală este sa o mănânci pur și simplu după ce ai decojit-o din fructe. Este sugerat să o consumi în cantități mai mici pentru a preveni problemele digestive. Puteți folosi un cuțit și tăiați coaja de portocală în fâșii pentru o salată sau adăugați-o la un smoothie.

Alternativ, le puteți combina și cu gustări precum marmeladă, iaurt, brioșe sau chiar fulgi de ovăz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel