5 alimente care ne distrug. Le mâncăm ZILNIC, iar la unul sigur nu te așteptai: Sunt un dezastru, o nenorocire. Dacă le scoateți slăbiți 30 KG

5 alimente nocive pe care le mâncăm ZILNIC - Foto: Freepick @phanuwatnandee
5 alimente nocive pe care le mâncăm ZILNIC - Foto: Freepick @phanuwatnandee

Care sunt cele mai nocive 5 alimente pe care le consumăm zilnic. Renunțarea definitivă la ele asigură sănătatea, longevitatea și topirea multor kilograme.

Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii "Starea Nației", a vorbit despre dieta sa, despre cum a reușit să slăbească mai bine de 30 de kilograme, care sunt cele mai nocive alimente pe care le consumăm și care au fost lecțiile învățate din această experiență a kilogramelor și al adoptării unui stil de viață sănătos.

"Eu știu că orice dietă funcționează până nu mai funcționează, știu absolut tot și am început să înțeleg ce se întâmplă mai exact în corpul tău când bagi mâncare, când bagi băutură. După ce am înțeles a fost mult mai ușor să reușesc să-i fac și pe alții să înțeleagă. Am început să slăbesc. Prima dată dai foarte repede kilogramele jos. Cu primele 10 kg te joci. Trebuie doar să-ți pui o ordine în viață și ai slăbit 10 kg.

Zahărul face rău... și la cap foarte mare rău. Asta nu înțelegem noi, că le facem copiilor rău pe termen lung. Eu mi-am schimbat toată viziunea despre diete, viață și motivația pentru asta când am stat de vorbă cu un doctor mai bătrân care mi-a spus: eu și tu o să murim undeva la 70 de ani. Că te duci 75 de ani, că te duci la 80 sau că te juci la 65, acolo suntem ca medie, și eu, și tu. Știi care e diferența? Confortul din ultimii 25 de ani, pentru că atunci când ai 20 - 25 - 30 de ani ești nemuritor, nu ai niciun fel de problemă, corpul duce oricât și orice (...)

Eu ce vreau de la viața mea? Vreau ca de acum în colo să mă pot bucura de tot ce am făcut și realizat până acum, să mă pot bucura de nepoți, să pot să mor la 70 și ceva de ani într-o noapte, după ce nu mi-a pus nimeni pampersi, după ce nu m-a schimbat nimeni, ci după ce am alergat, am mers, m-am jucat cu nepoții, am ieșit cu nevasta undeva, ne-am plimbat, am făcut ceva, m-am așezat și am murit liniștit. Fără să fiu o povară pentru nimeni, fără să se certe și să se deteste copiii mei toată viața că nu prea am stat cu ăla bătrânu', că stăteam să-l schimbăm... Să nu stau prin spitale, să nu iau 10 pumni de pastile. 

Astea sunt lucrurile care nu te motivează, atunci ești nesimțit, despre asta e vorba. 

Am renunțat la carne acum trei ani, eu, soția și fiica mea. Fiul meu încă mănâncă, dar puțin. Mâncăm pește din când în când. Eu nu credeam că pot să mă simt atât de bine. Mie îmi plăcea carnea foarte mult, dar inclusiv după analize eu sunt mult mai bine acum cu toți indicatorii, cu absolut toți. Carnea pe termen lung este toxică pentru organism. Adică se întâmplă niște lucruri în corp", a declarat Dragoș Pătraru, în podcast-ul lui Cătălin Măruță de pe Youtube.

Vezi și: Tudor Chirilă, operat în Germania: Am sperat că va ceda la tratament, dar țeapă. Am fost diagnosticat cu...

"E obligatoriu să faci analizele de 2 ori pe an. Măcar o dată pe an și tot e bine"

 

"E obligatoriu. Când ți se întâmplă ceva, de cele mai multe ori când ai simptomele care te duc la doctor e mult prea târziu. Dacă faci analizele o dată la 6 luni, măcar o dată pe an dacă nu, să vezi cum stai la absolut tot, atunci știi ce schimbări poți să faci doar în dieta ta, doar în ceea ce mănânci și poți să-ți schimbi cu totul viața.

Dacă ai niște indicatori care nu sunt ok și faci legătura cu somnul, că nu dormi, încercând să ai orele de somn de care corpul tău are nevoie pentru a se reface, poți să rezolvi o grămadă de probleme.

La fel și cu nivelul de stres.

Sunt oameni care spun: nu pot să slăbesc!

Înainte de a slăbi trebuie să faci multe alte lucruri", a mai spus jurnalistul.

"Nu-i mai mâncați. Sunt un dezastru pentru sănătate"

Nu rata: Loredana Groza, "nu am operații estetice", afectată de menopauză și criza vârstei. Medici: Bătrânețea se declanșează. Are o textură a pielii ce nu se obține niciodată la estetician

Întrebat care sunt cele mai nocive 5 alimente care trebuie scoase complet din alimentație, jurnalistul Dragoș Pătraru a spus: "zahărul, sub orice formă. Tot ce înseamnă mâncare procesată, mezeluri, orice! Apoi carnea cu totul aș scoate-o.

Tot ce înseamnă făină albă, orez alb, patiserie, covrigării. Nu mai mâncați covrigi! Sunt dezastru pentru sănătate. Doar dacă se scot anumite lucruri din alimentație slăbești.

Tot ce înseamnă fresh. Nu mai beți fresh. Oamenii nu înțeleg asta... nu mai bea fresh, ci mănâncă portocala întreagă, mănâncă lămâia. Ce îți pui tu în acel fresh, mănâncă-l direct. De ce? Pentru că fibrele din fruct împiedică absorbția zahărului, fructoza. Fructoza, odată ajunsă în fresh nu mai are nicio barieră. Atunci e foarte nasol pentru organism. Fructele sunt senzaționale întregi.

Orezul alb e doar energia din bobul de orez și este doar carbohidratul simplu. Iar făina albă este procesată, nu este nimic altceva.

Și laptele dulce... cea mai mare nenorocire pentru intestin, pentru flora bună, pentru microbiomul.

Dacă scoateți toate astea slăbiți 30 de kilograme".

Produsul genial pentru demachiere. Lasă tenul fin, curat și elimină ridurile. Ioana Marinescu: Trebuie făcut masaj, 2 - 3 minute, de la gât în sus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel