Consumul de fibre ar putea reduce riscul de cancer de sân

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:


Consumul unei diete bogate în fibre a fost legat de o incidență redusă a cancerului de sân într-o analiză a tuturor studiilor potențiale relevante.

Rezultatele sunt publicate timpuriu online, în CANCER, un jurnal revizuit de American Cancer Society (ACS).

Deoarece studiile au generat rezultate inconsistente cu privire la relația potențială dintre aportul de fibre și cancerul de sân, Maryam Farvid, doctorand, de la Harvard T.H. Școala de Sănătate Publică Chan și colegii ei au căutat toate studiile potențiale relevante publicate până în iulie 2019.

Când cercetătorii au reunit date din cele 20 de studii observaționale pe care le-au identificat, persoanele cu cel mai mare consum de fibre au avut un risc cu opt la sută mai mic de cancer de sân. Fibra solubilă a fost asociată cu riscuri mai mici de cancer de sân, iar aportul mai mare de fibre totale a fost asociat cu un risc mai mic atât la femeile aflate în perioada de premenopauză, cât și la cele aflate în postmenopauză.

"Studiul nostru contribuie la dovezile că factorii de stil de viață, cum ar fi practicile alimentare modificabile, pot afecta riscul de cancer la sân. Descoperirile noastre ofera dovezi de cercetare care sustin liniile directoare ale American Cancer Society" , a spus dr. Farvid, subliniind importanta unei diete bogate in fibre, inclusiv fructe, legume si cereale integrale.

Important este că rezultatele nu demonstrează că fibra dietetică reduce în mod direct riscul de cancer de sân și este necesar un studiu clinic randomizat pentru a testa o astfel de cauză și efect.

 

Studiul aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel