Consumul mare de proteine scade riscul de invaliditate

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:

Consumul mai mare de proteine poate reduce riscul de invaliditate la persoanele în vârstă și le ajută să rămână independente mai mult, arată un nou studiu britanic. Proteina dietetică încetinește pierderea masei musculare legate de vârstă, ajutând la păstrarea capacității de a îndeplini sarcinile de zi cu zi, au spus cercetătorii care au analizat date de la mai mult de 700 de persoane din două orașe din Marea Britanie.

 

Mai mult de un sfert (28%) a primit aport de proteine sub normele dietetice recomandate. Mai bine de cinci ani au fost urmăriți participanții și s-a observat că cei care au mâncat mai multe proteine la începutul studiului au fost mai puțin probabil să aibă o invaliditate decât cei care au mâncat mai puține protein.

,,Descoperirile noastre sprijină gândirea curentă cu privire la creșterea aportului zilnic recomandat de proteine pentru a menține o îmbătrânire activă și sănătoasă", a declarat Mendonca, de la Universitatea Nuno din Newcastle, autorul principal al studiului.

Adulții mai în vârstă ar trebui să mănânce aproximativ 1 gram de proteine la fiecare 2,2 kilograme de greutate corporală, informează MedicineNet.com.
Sursele bune de proteine includ carne, pește, ouă, produse lactate, linte și fasole, nuci, tofu și quinoa.

Un factor cheie în procesul de îmbătrânire al oamenilor îl reprezintă îmbătrânirea celulei. Din momentul în care o celulă intră în acest stadiu, ea nu mai este capabilă să se dividă. Când acest lucru se întâmplă, celula transmite semnale organismului care indică sistemului imunitar să elimine celula deteriorată.

Îmbătrânirea poate provoca probleme de sănătate, pe măsură ce corpul nostru se schimbă. Unele afecțiuni devin mai frecvente după o anumită vârstă sau mai grave, dar există cinci modalități surprinzătoare prin care poți să-ți păstrezi sănătatea, în ciuda vârstei. Citește mai multe aici.

Constatările cercetătorilor au fost publicate recent in Jurnalul Societatii Americane de Geriatrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel