Consumul mare de proteine scade riscul de invaliditate
Consumul mai mare de proteine poate reduce riscul de invaliditate la persoanele în vârstă și le ajută să rămână independente mai mult, arată un nou studiu britanic. Proteina dietetică înce...
Mai mult de un sfert (28%) a primit aport de proteine sub normele dietetice recomandate. Mai bine de cinci ani au fost urmăriți participanții și s-a observat că cei care au mâncat mai multe proteine la începutul studiului au fost mai puțin probabil să aibă o invaliditate decât cei care au mâncat mai puține protein.
,,Descoperirile noastre sprijină gândirea curentă cu privire la creșterea aportului zilnic recomandat de proteine pentru a menține o îmbătrânire activă și sănătoasă", a declarat Mendonca, de la Universitatea Nuno din Newcastle, autorul principal al studiului.
Adulții mai în vârstă ar trebui să mănânce aproximativ 1 gram de proteine la fiecare 2,2 kilograme de greutate corporală, informează MedicineNet.com.
Sursele bune de proteine includ carne, pește, ouă, produse lactate, linte și fasole, nuci, tofu și quinoa.
Un factor cheie în procesul de îmbătrânire al oamenilor îl reprezintă îmbătrânirea celulei. Din momentul în care o celulă intră în acest stadiu, ea nu mai este capabilă să se dividă. Când acest lucru se întâmplă, celula transmite semnale organismului care indică sistemului imunitar să elimine celula deteriorată.
Îmbătrânirea poate provoca probleme de sănătate, pe măsură ce corpul nostru se schimbă. Unele afecțiuni devin mai frecvente după o anumită vârstă sau mai grave, dar există cinci modalități surprinzătoare prin care poți să-ți păstrezi sănătatea, în ciuda vârstei. Citește mai multe aici.
Constatările cercetătorilor au fost publicate recent in Jurnalul Societatii Americane de Geriatrie.
-
Alimentele care afectează creierul și cresc tensiunea arterială25.10.2025, 18:23
-
-
De ce mă doare capul în fiecare dimineață?25.10.2025, 12:41
-
-
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Cum scap de pofta de dulce
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
