Contractul-cadru se prelungește până la 30 iunie. Cojan (CNAS): Va cuprinde noutăți importante pe toate domeniile de asistenţă medicală

Sonia Baciu |
Data publicării:
contractul cadru se prelungeste. FOTO: Freepik @pressfoto
contractul cadru se prelungeste. FOTO: Freepik @pressfoto

Contractul-cadrul a fost prelungit până la jumătatea anului. Forma viitorului contract-cadrul va fi finalizată până la 1 iulie.

Prevederile actualului Contract-cadru dintre Casa Națională e Asigurări de Sănătate și furnizorii de servicii medicale rămân valabile până pe 30 iunie 2023, conform unei Hotărâri de Guvern aprobate miercuri, 22 martie, în cadrul ședinței de guvern, anunță CNAS, printr-un comunicat de presă.

”Prelungirea este necesară pentru asigurarea continuităţii acordării asistenţei medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate în trimestrul al II-lea, în condițiile în care s-a stabilit, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, că un nou model de Contract-cadru va fi finalizat până la sfârșitul trimestrului respectiv”, se arată în comunicat.

Astfel, actul normativ mai prevede că furnizorii de servicii conexe actului medical care desfăşoară activitate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate au obligația ca până la data de 30 iunie 2023 să facă demersurile necesare pentru utilizarea cardului național în procesul de acordare a serviciilor decontate de CNAS.

”La ora actuală am finalizat etapele de dezbateri publice, negocieri şi consultări pentru viitorul Contract-cadru, care va cuprinde noutăți importante pe toate domeniile de asistenţă medicală, dar mai ales pe asistenţa medicală primară, unde vor fi introduse noi instrumente de stimulare a serviciilor medicale de prevenţie şi de orientare a pacienţilor pentru depistarea precoce a bolilor şi pentru tratarea afecţiunilor ce pot fi abordate în ambulatoriu”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS, citată în comunicatul instituției.

Vezi și: Persoanele neasigurate, LISTA serviciilor medicale de care pot beneficia și CONDIȚIA. Diferența dintre asigurați si neasigurați. CNAS: 50 de lei pe persoană pe an

Analize decontate de CNAS. Adela Cojan: Este un pas mare înainte. Problema e la mobilizarea asimptomaticilor

Campania de informare și de conștientizare a populației cu privire la boala cronică renală este salutată de Casa Națională pentru Asigurări de Sănătate, iar președintele instituției, conf. dr. Adela Cojan a ținut să transmită că ”prin proiectele Contractului-cadru și a normelor ce vor intra în funcțiune anul acesta, chiar suntem interesați și chiar rugăm profesioniștii din sănătate să transmită propunerile dumnealor, astfel încât prin pachetele de prevenție implementare la nivelul asistenței medicale primare să putem ajusta aceste investigații astfel încât să orientăm la medicul  (n.r. de familie) la îmbunătățirea calității diagnosticului și a depistarea precoce a maladiei”, a declarat președintele CNAS, Adela Cojan, în cadrul dezbaterii ”Boala cronică de rinichi, riscul ignorării”. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Care este valoarea normală a saturației de oxigen. Ce înseamnă dacă ai 98 și ce înseamnă dacă ai 92 pe pulsoximetru. Craiu: E cifra magică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel