Copii bilingvi, avantajele reale ale învățării unei limbi străine

Angela Sabău |
Data publicării:
Avantajele învățării unei limbi străine
Avantajele învățării unei limbi străine

Copiii bilingvi au aceleași capacități de organizare ca și cei monolingvi, în ciuda faptului că studii anterioare au sugerat altceva. Ultimul studiu indică, în schimb, alte beneficii ale învățării unei limbi străine.

Comportamentul, planificări sau capacitatea de rezolvare a problemelor pare a fi la același nivel între copiii bilingvi și cei monolingvi, spun cercetătorii Universității din Florida.

Timp de mai mult de 20 de ani, cercetările au sugerat copiilor bilingvi un avantaj atunci când vine vorba de funcții executive, care sunt procesele cognitive ce au de a face cu gestionarea comportamentelor și a atenției. Dar cercetătorii de la Centrul pentru Copii și Familii al Florina International University declară că nu este cazul pentru copiii americani între 9 și 10 ani, potrivit medicalxpress.com.

„Într-unul din cele mai mari studii care a abordat această întrebare, nu am găsit dovezi consecvente care să confirme un avantaj copiilor bilingvi pentru funcția executivă”, a declarat psiholog la Florida International University și principalul autor, Anthony Dick.

Alte avantaje ale învățării unei limb străine

Funcția executivă este responsabilă pentru auto-monitorizare, atenție, organizare și planificare, inițierea și completarea sarcinilor și reglementarea comportamentului. Părinții nu ar trebui să vadă bilingvismul ca o cale de a crea un avantaj pentru funcția executivă, totuși, cunoașterea unei a doua limbi oferă alte beneficii, inclusiv o mai bună relație familială, o comunicare interculturală îmbunătățită și, în unele cazuri, oportunități economice îmbunătățite.

"Deși studiul nostru a indicat un vocabular englez puțin mai mic pentru copii bilingvi, cred că beneficiile pentru învățarea unei a doua limbi depășesc cu mult costurile", a spus Dick. "Părinții ar trebui să profite de oportunitățile copiilor lor de a învăța o a doua limbă și ar trebui să continue practicile care promovează dezvoltarea limbajului în general, cum ar fi citirea cu copiii lor".

Utilizând datele din Studiul Dezvoltării cognitive a creierului adolescent (ABCD) (cel mai mare studiu pe termen lung al dezvoltării creierului și al sănătății copiilor în Statele Unite) cercetătorii au evaluat un eșantion reprezentativ din punct de vedere demografic, cu 4.524 de copii cu vîrste cuprinse între 9 și 10 în Statele Unite.

Deși au reușit să reproducă unele constatări legate de dezvoltarea limbajului, atunci când au investigat dacă există avantaje suplimentare în cadrul sarcinilor funcției executive, nu au reușit să găsească dovezi favorabile copiilor bilingvi. Ei au sugerat existența unor constatări prealabile care arătau că un avantaj bilingv s-ar putea datora întâmplării, deoarece în aceste studii a fost investigat un număr mai mic de copii.

Rezultatele studiului actual indică oportunități pentru cercetări suplimentare în ceea ce privește modalitățile de atenuare a deficiențelor. Cercetătorii mai spun că cercetările viitoare pot identifica circumstanțe specifice în care un avantaj bilingv în funcția executivă poate fi prezent la unii copii și poate determina dacă rezultatele actuale se aplică unei game mai largi de vârste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel