Copiii crescuți de bunici, risc mai mare să fie supraponderali sau obezi

Angela Sabău |
Data publicării:
Copil
Copil

Copiii crescuți de bunici sunt mai răsfățați și mai grași, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii au conmstatat că influența bunicilor nu este cea mai bună.

Analiza rezultatelor a 23 de studii efectuate în Statele Unite și alte opt țări de o echipă de la Brown School de la Universitatea Washington a arătat că bunicii nu au o influență bună asupra copiilor din perspectiva alimentației. Studiul a descoperit cum copiii care au fost îngrijiți de bunici aveau șanse cu aproape 30% mai mari de a fi supraponderali sau obezi, notează Medicalexpress.

Deși bunicii pot fi bine intenționați, ei pot afecta greutatea nepoților lor în diverse moduri, inclusiv obiceiuri alimentare, activitate fizică redusă și percepții despre ceea ce reprezintă un stil de viață sănătos, potrivit cercetătorilor.

„Prin oferirea înțelepciunii, prin predarea tradițiilor, oferirea de îndrumări și crearea amintirilor, bunicii sunt adesea capabili să lase în urmă o moștenire pe care nepoții lor le vor prețui și să beneficieze pe tot parcursul vieții", a declarat autorul principal Ruopeng An, profesor asistent. „Cu toate acestea, unele influențe negative ale îngrijirii bunicilor pot fi, de asemenea, prezente și nu pot fi trecute cu vederea", a adăugat el într-un comunicat de presă.

Aflați mai multe pe DC News.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel