Cori Grămescu: nu zahărul dintr-o amărâtă de pară este problema în alimentație

Cori Grămescu subliniază că nu are ”rost să facem comparație între zahărul din fructele dulci și zahărul concentrat” întrucât dulciurile au de patru ori mai mult...
Cori Grămescu consideră că nu există ”vedete ale alimentației de toamnă” și ”atâta timp cțt consumăm alimente neprocesate, legume în forma lor naturală, fructe în forma lor naturală, nu ar trebui să ne facem probleme”.
”Toamna este un sezon foarte plăcut și foarte ofertant din mai multe motive. În primul rând, temperaturile scad și asta înseamnă că metabolismul nostru se activează, deoarece consumăm mai multă energie ca să ne menținem temperatura. Și în al doilea rând, ne putem bucura de toate legumele și fructele pe care ni le oferă.
Nu cred că există neapărat vedete ale alimentației de toamnă, ci cred că atâta timp cât consumăm alimente neprocesate, legume în forma lor naturală, fructe în forma lor naturală, nu ar trebui să ne facem probleme, și bineînțeles să fie sezoniere pentru a evita prețurile exagerate și suplimentele de creștere artificială.
Aud des 'Nu pot să mănânc pară, că perele sunt dulci.' DA, câtă vreme în cea mai mare parte a timpului mâncăm alimente naturale, nu zahărul dintr-o amărâtă de pară este problema în alimentație, ci punga de biscuiței, punga de bombonele de ciocolată. Nu are rost să facem comparație între zaharul din fructele dulci și zahărul concentrat, pentru că dulciurile au de 4x mai mult zahăr decât fructele dulci.În alimentația de toamnă este important să mâncăm cât mai colorat, pentru că, de fapt, culorile din legume ne dau o indicație despre aportul lor de vitamine și antioxidanți.
Toamna trebuie să ne întărim imunitatea pentru a ne pregăti de sezonul rece și atunci ar trebui să fim atenți la tot ce înseamnă vitamina C (ardei, pătrunjel), vitaminele A și E (cartof dulce, mere, pere, dovleac) și bineînțeles cât mai multe fibre, adică legume la fiecare masă, deoarece fibrele ne reglează tranzitul digestiv, ceea ce înseamnă că flora intestinală este într-o zonă de echilibru și atunci sistemul nostru imunitar este întărit din interior.
Sistemul imunitar nu stă neapărat într-un complex de suplimente, ci mai degrabă în alimentația noastră, în odihnă, în mișcarea în aer liber, pentru că sub influența razelor solare se secretă în mod natural vitamina D și atunci sistemul nostru imunitar se întărește, și totodată făcând sport în aer curat sistemul nostru respirator este întărit și el. Practic creăm o barieră împotriva sezonului de răceală prin expunerea la aerul curat care ne oxigenează țesuturile, iar în felul ăsta ne susținem în mod real corpul”, notează Cori Grămescu pe rețelele sociale.
-
Utilizarea telefonului pe toaletă crește riscul de a dezvolta hemoroizi04.09.2025, 11:46
-
Cofeina slăbește efectul antibioticelor04.09.2025, 10:05
-
-
-
3 motive să mănânci broccoli, mai ales dacă vrei să slăbești03.09.2025, 18:35
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Câte grade trebuie să ai în cameră noaptea. De asta ai insomnii și te trezești obosit. Vlad Ciurea: Scade concentrația de oxigen
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
De ce să pui o picătură de ulei de măsline pe oalele de inox, aragaz și hotă. Te vei îndrăgosti de acest truc!
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Ce pățești dacă mănânci salam mai multe zile la rând. Efectul este alarmant
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.