Care este cantitatea de sare recomandată zilnic. Efectele negative care pot urma dacă este depășită

Un consum excesiv de sodiu poate duce la o multitudine de boli de inimă și nu numai. Care este cantitatea de sare recomandată zilnic.
Sarea, cunoscută și sub denumirea de clorură de sodiu, este aproximativ 40% sodiu și 60% clorură. Deși este folosită pentru a da gust alimentelor, este esențială și în calitate de agent de legare și stabilizare. De asemenea, acționează ca conservant alimentar, deoarece bacteriile nu pot supraviețui în prezența unei cantități mari de sare. Corpul uman necesită o cantitate mică de sodiu pentru a transmite impulsuri nervoase, pentru contractarea și relaxarea mușchilor și pentru a menține echilibrul corect al apei și mineralelor. Se estimează că avem nevoie de aproximativ 500 mg de sodiu zilnic pentru aceste funcții vitale. Cu toate acestea, un consum excesiv de sodiu poate duce la hipertensiune arterială, boli de inimă și accident vascular cerebral.
Cantități recomandate și limite
Referințele alimentare americane afirmă că nu există suficiente dovezi pentru a stabili o doză zilnică recomandată sau un nivel toxic pentru sodiu, cu excepția riscului de boli cronice. Prin urmare, nu s-a stabilit un nivel superior tolerabil (UL), care reprezintă cantitatea maximă zilnică puțin probabil să cauzeze efecte nocive asupra sănătății.
Pentru bărbați și femei de 14 ani și mai mari, precum și pentru femeile gravide, a fost stabilită o doză adecvată (AI) de 1.500 de miligrame de sodiu pe zi. De asemenea, s-a stabilit o doză pentru reducerea riscului de boli cronice (CDRR), iar aceasta este de 2.300 de miligrame pe zi pentru aceeași categorie de vârstă și gen.
Tipuri de sare
Sărurile măcinate fin sunt dense, conținând în general mai mult sodiu decât cele cu granulație mai mare. Este important de menționat că conținutul de sodiu poate varia în funcție de marcă, așa că verificarea etichetei pentru cantități exacte este esențială.
Sare de masă iodată, fină: 2.300 mg/tlu
Sare kosher, grosieră: 1.920 mg/tlu
Sare kosher, fină (Diamond Crystal): 1.120 mg/tlu
Sare de mare, fină: 2.120 mg/tlu
Sare de mare, grosieră: 1.560 mg/tlu
Sare roz (Himalaya): 2.200 mg/tlu
Sare neagră: 1.150-2.200 mg/tlu
Fleur de sel: 1.560-2.320 mg/tlu
Sare de potasiu (înlocuitor de sare): 0 mg (conține 2.760-3.180 mg potasiu)
Mai multe persoane au dificultăți în eliminarea excesului de sodiu prin rinichi. Odată cu acumularea de sodiu, organismul reține apă pentru a dilua sodiul, crescând volumul de sânge și presiunea asupra vaselor de sânge. Pe termen lung, acest lucru poate duce la hipertensiune arterială, boli de inimă și accident vascular cerebral. Excesul de sodiu poate afecta, de asemenea, inima, aorta și rinichii, chiar și fără a crește tensiunea arterială.
Sodiul nu este un nutrient căutat; el ne găsește pe noi. Majoritatea sării din dieta noastră provine din alimentele preparate comercial, nu din sarea adăugată în gătit acasă sau la masă.
Există o varietate de tipuri de sare, de la sarea de masă tradițională la sarea de Himalaya. Fiecare tip are caracteristicile și compoziția sa. De exemplu, sarea de Himalaya are un conținut mai mare de minerale, precum fierul, dar aceste cantități sunt prea mici pentru a aduce beneficii semnificative din punct de vedere nutrițional.
O schimbare esențială în dietă pentru a reduce riscul de boli cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială, este creșterea consumului de fructe și legume proaspete și reducerea aportului de alimente procesate.
Vezi și: Ceaiul care elimină pietrele la rinichi. Are proprietăți diuretice și reduce inflamația
Consumul crescut de sodiu și lipsa potasiului pot avea efecte negative asupra sănătății cardiovasculare. Astfel, un echilibru adecvat între acești doi nutrienți esențiali este crucial pentru menținerea unei stări de sănătate optime.
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.