Creatina, esențială pentru cariera sportivilor profesioniști

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Creatina, esențială pentru cariera sportivilor profesioniști. Foto: Freepick @prostooleh
Creatina, esențială pentru cariera sportivilor profesioniști. Foto: Freepick @prostooleh

Creatina este o substanță prezentă în organism, care este foarte utilă pentru sportivii profesioniști.

Creatina provine atât din alimentație, cât și din organism, deoarece acesta din urmă o poate  sintetiză singur pentru a suplimenta aportul de alimente. Rolul său principal este de a produce energie utilizabilă în timpul exercițiilor intense.

Așadar, câteva lucruri importante de știut despre creatină.

1. Un nivel ridicat de creatină îmbunătățește performanța fizică. Cu un nivel ridicat de creatină în corpul tău vei avea performanțe mai bune la antrenamente și competiții. Pentru aceasta, este esențial să optezi pentru un supliment precum creatina. Acesta este un produs foarte interesant pentru a sprijini organismul în producerea sa de energie.

Învinge ușor insomnia. Exerciții care te ajută să adormi

Obiectivul este să permiți corpului tău să stocheze cât mai multă energie, deoarece exerciții precum culturismul și fotbalul necesită mai multă energie. Cu toate acestea, trebuie să știi că administrarea de creatină are și efecte secundare.

2. Crește masa musculară  la tineri. Potrivit numeroaselor cercetări, tinerii cu  vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani și care iau, în mod regulat, creatină își pot crește creșterea musculară, mai ales dacă însoțesc acest aport regulat cu exerciții fizice. Acest lucru îndeplinește perfect obiectivele sportivilor care doresc să câștige câteva kilograme. Pe de altă parte, acest lucru nu aduce beneficii profesioniștilor care doresc să slăbească.

Activitatea fizică în sarcină. Ce să știi despre primul trimestru. Andreea Arsine, mesaj pentru mame: E o perioadă foarte delicată, schimbările sunt foarte multe. Nu mâncăm pentru doi!

3. Pe lângă creșterea creșterii musculare, administrarea de creatină poate provoca deshidratare. Din acest motiv, specialiștii recomandă să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi. Acest lucru îți va permite să faci față mai bine deshidratării.

Care este doza ideală de creatină pentru a profita la maximum de produs?

Tocmai ai achiziționat un supliment pentru a-ți îmbunătăți nivelul de creatină din organism. Întrebarea este: câtă creatină ar trebui să iei pentru a beneficia la maximum de produs?. Specialiștii recomandă de la 2 până la 3 grame de creatină pe zi, după antrenamente. De asemenea, poți lua suplimentul dimineața, în timpul micului dejun.

În primul rând, trebuie să știi că jumătate din creatina din organism provine din alimente bogate în proteine: carne roșie; fructe de mare; lapte.

În ceea ce privește cealaltă jumătate de creatină, aceasta este produsă de organism în diferite organ: ficat, pancreas, rinichi.

Adaugă aceste alimente în dietă pentru a susține sistemul imunitar

Potrivit studiilor, organismul rezervă aproximativ 95% din substanță pentru mușchii scheletici, în timp ce restul de 5% este rezervat pentru inimă, creier și alte țesuturi ale corpului.

Odată ce energia stocată este epuizată în timpul exercițiilor, devii mai puțin eficient. De aici este important să adaugi un supliment în dieta ta.

Creatina este esențială pentru cariera sportivilor profesioniști. Îi ajută să-și îmbunătățească performanța fizică în timpul antrenamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel