Adaugă aceste alimente în dietă pentru a susține sistemul imunitar

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Adaugă aceste alimente în dietă pentru a susține sistemul imunitar. Sursa foto: freepik.com
Adaugă aceste alimente în dietă pentru a susține sistemul imunitar. Sursa foto: freepik.com

Adăugă aceste alimente în dietă pentru a ajuta sistemul imunitar al organismului să lupte împotriva atacurilor externe.

Sistemul imunitar este un sistem complex de răspunsuri care protejează organismul de factorii externi. Fiecare iritant are propria substanță imunitară, care îl combate. Imunitatea depinde, în principiu, de starea de sănătate. De asemenea, imunitatea este influențată de factori ereditari, de stilul de viață și de prezența obiceiurilor proaste. O persoană cu un sistem imunitar slăbit este destul de ușor de identificat, deoarece răcește foarte des.

Probioticele, bune pentru sănătatea generală, însă este importantă și sursa lor. Nutriționist: Luăm de la magazin, ca alimente de uz curent. Nu este bine

Vitamina C poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, de aceea consumă mai multe legume și fructe care o conțin: citrice, coacăză, merișoare,  zmeură, kiwi, varză murată. Pentru a preveni slăbirea sistemului imunitar, trebuie să mănânci și să dormi suficient, să te miști mai mult, să renunți la obiceiurile proaste. Dușurile de contrast, sunt, de asemenea, foarte eficiente pentru întărirea imunității.

Cel mai bine ar fi să începi dușurile de contrast în sezonul cald. Fă un duș rece/cald câte 10 minute. Apoi treci la proceduri mai lungi de circa 25 de minute.

Magnolia, beneficii surprinzătoare. Eficientă în anxietate și Alzheimer, cu potențial anticancerigen

Produsele lactate populare care sunt promovate ca stimulente ale sistemului imunitar afectează cu adevărat apărarea organismului, deoarece stimulează procesele metabolice și  cresc rezistența la boli.

Ce alimente pot fi adăugate în dietă?

Ciuperci reishi. Deja cu câteva milenii în urmă, ciupercile reishi erau apreciate și considerate pe bună dreptate medicinale. Datorită conținutului de multe substanțe active,  Reishi are un efect imunostimulant și combat oboseala și depresia.  

Curcuma. Turmericul nu este doar un condiment oriental, ci și un superaliment, un produs cu o concentrație deosebit de mare de nutrienți. Conține curcumină, care are un efect antiinflamator puternic. S-a dovedit că ajută la combaterea radicalilor liberi, prevenind dezvoltarea bolilor și este, de asemenea, un antidepresiv.

Care este cel mai bun moment pentru a face sport: dimineața sau seara?

Chlorella. Un alt superaliment important. Această algă verde conține 650 de componente: aminoacizi esențiali, acizi grași saturați și nesaturați, o serie de vitamine valoroase și microelemente. De exemplu, chlorella conține mai multă vitamina B12 decât ficatul de vită.

Chlorella este o modalitate excelentă de a preveni bolile cauzate de consumul de alimente rafinate, poluarea mediului și lipsa de nutrienți din dietă.

Sucuri proaspete. Alege smoothie-uri din morcovi, portocale, sfeclă, ghimbir, măr, spanac, ananas, țelină, lămâie. Morcovii cresc rezistența organismului la bolile infecțioase, sfecla este un instrument excelent pentru detoxifiere, portocala ajută la răceli.

Spirulina, superalimentul care conține mii de vitamine și microelemente: Beneficii și utilizări

Infuzie de măceșe. Măceșele conțin o cantitate suficientă de vitamina C, care ne protejează de gripă și alte răceli. În plus, fructele acestei plante conțin de 10 ori mai mult acid ascorbic decât coacăzele negre și de 50 de ori mai mult decât lămâile. Infuzia fierbinte de măceș ajută la menținerea caldă în sezonul rece. Fructoza conținută de măceșe devine un furnizor de endorfine si ajuta la producerea hormonului bucuriei - serotonină.

Ceai de ghimbir. Ghimbirul este ideal pentru persoanele care sunt obișnuite să mănânce ceva gustos atunci când sunt triste, deoarece suprimă pofta de mâncare. Ghimbirul este un antioxidant puternic care ajută la curățarea intestinelor de toxine și asigură apărarea imunitară a organismului. De asemenea, conține multă vitamina C, importantă pentru creșterea imunității.Ghimbirul este un excelent agent antibacterian și antiparazitar. Restabilește funcționarea pancreasului și a ficatului, stimulează activitatea glandei tiroide, îmbunătățește memoria, curăță vasele de sânge de plăcile sclerotice și previne îmbătrânirea organismului. 

Măștile cu lapte sunt ideale pentru ten: elimină ridurile și curăță pielea

Ceai de cătină. Doar 100 de grame conțin norma zilnică de vitamine și nutrienți. Cătina este capabilă să crească imunitatea, este un remediu excelent pentru răceli și tuse (mai ales în combinație cu miere) și ajută la tratarea bolilor căilor respiratorii superioare. Cătina ajută la constipație, este bună pentru ficat, are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular și scade tensiunea arterială. 

Ghimbirul, un ingredient minune pentru tratamentul acneei

Hidromel. Este o băutură energizantă grozavă care oferă o explozie rapidă de energie. Hydromel este bun de băut pentru cei care vor să slăbească, deoarece energizează organismul, întărește sistemul imunitar și reduce pofta de mâncare. Hydromel elimină bine toxinele. În plus, utilizarea regulată a băuturii, va proteja vasele de sânge, care vor deveni mai elastice, iar inima va fi mai sănătoasă.

Pentru a prepara hidromel, stoarce sucul de la 1 lămâie într-un pahar cu apă caldă, adaugă  1 linguriță de miere și amestecă bine. Hidromelul poate fi băut de 2 ori pe zi: dimineața, înainte de micul dejun, dar și după-amiaza între mese pentru a reduce foamea. Deoarece băutura conține miere (un produs cu un indice glicemic ridicat), trebuie consumată înainte  de mese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel