Magnolia, beneficii surprinzătoare. Eficientă în anxietate și Alzheimer, cu potențial anticancerigen

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
magnolia. FOTO: DC Medical
magnolia. FOTO: DC Medical

Mangolia ne încântă privirea, dar are și multe beneficii surprinzătoare pentru sănătate.

Magnolia este unul dintre cei mai frumoși arbori cu flori, iar primăvara este o plăcere să o cauți prin orașe și să îi admiri frumusețea. Magnolia se prezintă prin flori delicate, în culori și forme variate, și prin orașe poate să ajungă chiar și la înălțimea unui bloc cu 4 etaje.

Prezența sa nu este benefică doar privirii, care o caută prin grădini particulare ori parcuri publice, însă aceasta are și proprietăți medicinale, de la reducerea anxietății până la îmbunătățirea sănătății respiratorii, chiar și pentru funcționarea cognitivă.

Florile și scoarța plantelor de magnolie au fost lăudate pentru multiplele lor aplicații medicinale. Unele dintre proprietățile vindecătoare se bazează pe medicina tradițională, în timp ce altele au fost dezvăluite prin cercetări moderne privind componentele chimice precise ale florii, ale extractelor sale și ale compoziției scoarței, arată Organic Facts.

Vezi și: Ce investigații trebuie să faci dacă ai peste 50 de ani. Boala de care trebuie să afli. Toader: Are debut brusc. Ar putea constitui un semal de alarmă

Magnolia, beneficii pentru sănătate

Acțiune anticancerigenă

Potrivit unui studiu realizat de Lin S, magnololul, un compus găsit în Magnolia Officinalis, s-ar putea dovedi util în limitarea proliferării celulelor canceroase. Un alt compus prezent în această floră, honokiol, este, de asemenea, privit ca un agent anticancerigen. O cercetare din 2012 publicată în revista Current Molecular Medicine a încurajat studiile clinice pentru a explora potențialul acestui compus ca agent anticancerigen natural și nou.

Tratament împotriva anxietății

Honokiolul, un extract din coaja de magnolie, are anumite calități anxiolitice care au un impact direct asupra echilibrului hormonal din organism, în special în ceea ce privește hormonii de stres.
Astfel, prin reglarea sistemului endocrin, magnolia ar putea contribui la reducerea anxietății și a stresului prin calmarea minții și scăderea eliberării de hormoni în organism.

Reduce crampe menstruale

Componentele volatile care se găsesc în florile și scoarța de magnolie sunt considerate agenți calmanți sau relaxanți, reducând inflamația și tensiunea musculară atunci când sunt consumate. Fitoterapeuții ar prescrie muguri de flori de magnolie pentru a ușura crampele menstruale.

Afecțiuni respiratorii

În medicina tradițională din China, magnolia a fost folosită de mult timp pentru a ameliora anumite afecțiuni respiratorii, inclusiv bronșita, tusea, excesul de flegmă și chiar astmul. Aceasta stimulează în mod natural corticosteroizii din organism pentru a răspunde la afecțiuni precum astmul, ameliorând astfel inflamația și prevenind atacurile astmatice, potrivit studiilor privind medicamentele tradiționale chinezești.

Efect antialergic

Vine primăvara și odată cu ea și sezonul alergiilor. În mod similar cu efectele magnoliei împotriva astmului, proprietățile de imitare a steroizilor din extractele sale ajută la prevenirea reacțiilor alergice în cazul celor care suferă în mod regulat de aceste simptome.

Astfel, dacă suferiți de alergiile sezoniere dau de sensibilitate la alergeni specifici, suplimentele de magnolie vă pot ajuta să vă întăriți rezistența și să stăpâniți simptomele alergiilor.

Ajută la scăderea în greutate

Suplimentele de magnolie pot ajuta la suprimarea apetitului, ceea ce poate ajuta în cazul în care vreți să scăpați de kilogramele în plus.

Un studiu clinic, la care au participat femei aflate în perioada de premenopauză, a arătat că o combinație între extractul de magnolie și cel de Phellodendron amurense a ajutat la scăderea în greutate a participantelor, știut fiind faptul că apropierea de menopauză, dar mai ales intrarea în această nouă etapă a vieții femeii, face ca scăderea în greutate să se realizeze foarte greu.

Gestionează diabetul

Magnolia a devenit foarte cunoscută, în ultima vreme, pentru capacitatea pe care compușii activi ai scorței, acela de a imita cortizolul, factorul de reducere a hormonului de stres din organism.

Astfel, acționând asemeni cortizolului, magnolia are potențialul de a ajuta organismul să își controleze eliberarea și gestionarea zahărului din sânge, iar acest lucru poate contribui la prevenirea apariției diabetului.

Vezi și: Rezistența la insulină duce la grăsimea de pe burtă. Care este combinația ideală pentru a scăpa de ele. Pleșea, despre înfometare: Cea mai proastă soluție, hormonii o iau razna

Reduce gingivita

Un studiu publicat în International Journal of Dental Hygiene a arătat că extractul de magnolie a ajutat la reducerea gingivitei, afecțiune în care gingiile se inflamează și sângerează ușor.

Ajută în boala Alzheimer

Magnololul care se găsește în magnolie  stimulează nivelurile de acetilcolină din creier, ceea ce poate reduce placa amiloidă din creier, responsabilă de apariția bolilor neurodegenerative, precum boala Alzheimer. De asemenea, honokiolul prezent în magnolie este legat de creșterea funcției cerebrale și a activității neuronale, reducând astfel pierderea memoriei și crescând cogniția, mai arată sursa menționată.

Îmbunătățește sănătatea ficatului

Magnolia este efect asupra sistemului limfatic, dar și de detoxifiere, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Pe lângă acestea, magnolia a fost asociată și cu reducerea acumulării de grăsime din jurul ficatului, în steatozei hepatice, ficat gras alcoolic.

Vezi și: Cifra magică a aromaterapiei. Ce reprezintă numărul 7 și cum îți influențează sănătatea. Ce ulei esențial nu trebuie să lipsească din trusa de medicamente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel