Cu ce să te speli pe cap pentru a scăpa de mâncărime, mătreață și căderea părului. Marinescu: Important e să fim foarte înțelepte cu părul nostru

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Cu ce să te speli pe cap pentru a scăpa de mâncărime, mătreață și căderea părului. Marinescu: Important e să fim foarte înțelepte cu părul nostru - FOTO: Freepik @freepik
Cu ce să te speli pe cap pentru a scăpa de mâncărime, mătreață și căderea părului. Marinescu: Important e să fim foarte înțelepte cu părul nostru - FOTO: Freepik @freepik

Podoaba capilară, de la probleme la soluții. Cât de des trebuie să ne spălăm pe păr, dar și ce produse trebuie să folosim pentru sănătatea părului.

Părul este un bun indicator al stării de sănătate și al stării de bine al fiecărui individ, iar îngrijirea părului este un alt subiect tratat, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de către Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie.  

”Este unul dintre subiectele foarte delicate, pentru că îngrijirea părului este extrem, extrem de versatilă, și pentru că părul este ceva ce te face să fii remarcat sau ceva ce te întristează. Și aici, în funcție de cât de generos a fost Dumnezeu la împărțire sunt persoane care au un păr modest, ca mine sau persoane cu păr bogat, cu volum.

Să discutăm despre persoanele care au un păr modest, pentru că cele care au părul fabulos de la natură sunt norocoase și trebuie să îl hidrateze și să se bucure de el.

În schimb, persoanele care au păr mai puțin trebuie să aibă constant o îngrijire foarte țintită și să încerce să îl regenereze, să îl facă să crească mai mult, să îi stimuleze cumva tonusul și să încerce să îl facă să devină mai bogat. Deși această încercare durează, cred, toată viața, probabil că nu o să se întâmple așa miraculos niciodată”, a declarat Ioana Marinescu în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Pielea lăsată în urma unor diete. Ioana Marinescu: Este foarte important să aducem produse care să stimuleze elasticitatea

Mătreața, cea mai întâlnită problemă a scalpului

Întrebată care sunt cele mai frecvente probleme ale scalpului, Ioana Marinescu a afirmat că mătreața este cea mai întâlnită dintre acestea, deși mai sunt și altele la fel de apăsătoare.

”Probabil că mătreața este cea mai întâlnită problemă a scalpului și este una dintre situațiile destul de neplăcute, pentru că mătreața se vede și pentru că ne dă o stare de disconfort.

În general mătreața este apanajul adolescenței. În momentul în care avem tot felul de schimbări hormonale, cu siguranță începem să avem niște coșulețe pe față și probabil că mătreață în zona scalpului. Și atunci trebuie să încercăm să ținem sub control apariția acesteia și mai mult decât atât, dacă ea a apărut, să încercăm să facem ceva să o eliminăm.

Sunt tot felul de variante medicale, cosmetice, naturiste, care ajută sau promit să facă ceva în sensul acesta. Ideea este că mătreața ar trebui controlată din interior și ulterior controlată la suprafață și anume din exterior. 

Este foarte important să ne alegem șamponul care funcționează bine. Am formulat o gamă pentru păr și câteva produse dedicate scalpului, care au ingrediente botanice și ingrediente și ingrediente naturale, în compoziție. Unul dintre șampoanele pe care le recomand este șamponul cu extract de mentă, care este un extract de mentă sălbatică, proaspătă, pe care îl obținem în laborator, și care are calitatea de a inhiba senzația de disconfort și de uscăciune a scalpului și de mâncărime.

Uneori mătreața vine împreună cu o senzație de mâncărime la nivelul scalpului.

Un produs pe care îl recomand pentru aplicarea exact pe scalp, după spălare, care este o formulă foarte bine primită, care are ca targhet calmarea senzației de disconfort, exact starea de refacere a scalpului foarte expus, foarte fragil și foarte friabil, adică scalpul care dezvoltă scuame sau mătreață.

Și încă o variantă, un produs cu uleiuri esențiale, dedicat aceleiași stări de sensibilitate de la nivelul scalpului și disconfortului din această zonă.

Produsele pe care le aplicăm trebuie să aibă adiacent un plus în stimularea regenerării firului și a creșterii părului”, a mai spus Ioana Marinescu.

Fructul care elimină grăsimea din corp, vergeturile și inhibă pofta de mâncare. Marinescu: Arătăm WOW. Pielea e mult mai tonică, lipsită de imperfecțiuni

Căderea părului, cauze și remedii

De asemenea, mai spune Ioana Marinescu, o altă problemă a scalpului este legată de căderea părului, ”lucru care se întâmplă din foarte multe cauze: hormonale, mecanice, de mediu, de stres și genetice”, și pentru tratarea acestei probleme, ”este foarte important să avem un produs cu care să ne simțim confortabil în momentul în care îl aplicăm și să fie un produs care chiar să funcționeze.

La Plush Bio avem un produs dedicat creșterii părului și care ajută la controlul căderii acestuia, la încetinirea și diminuarea căderii firului de păr. Important este să fim foarte înțelepte cu părul nostru, pentru că, în general, în tinerețe facem tot felul de lucruri: ne punem extensii, îl vopsim foarte des, îl decolorăm, chinuim părul destul de mult, și chiar dacă încercăm să îl refacem cu remedii știu eu, băbești, care sunt bine-venite, și cu tot felul de măști naturale sau dacă folosim produse dedicate, este important să ne găsim echilibrul și să găsim exact produsul care trebuie pentru tipul nostru de păr.

Recomandarea mea este să folosim produse cât mai naturale și să le folosim cât se poate de bine manageriat și să nu încărcăm foarte tare părul, să nu îi punem o sută de produse pentru că nu va știi la ce să reacționeze, ci să punem exact produsul care trebuie pentru problema pe care o avem. (...)

Este un boost fabulos pentru orice tip de păr, are numai ceramide pure pentru păr și hialuronic pentru păr. Apropos, hialuronicul pentru păr este o moleculă foarte modernă atribuită firului de păr, până acum se știa de keratină, dar puțini producători folosesc molecula de hialuronic dedicată tipului de păr, are un diametru diferit de hialuronicul folosit pe față și chiar are calitatea de a hidrata foarte bine și de a da elasticitatea aceea și senzația de fluid al părului.

Ca șampoane este important, din punctul meu de vedere, să folosim șampoane nu foarte agresive, ci blânde pentru a le folosi cât de des dorit. Este minunat să încercăm, deși aici sunt păreri pro și contra spălatului părului zilnic, cred că este important să îi lăsăm timp și să secrete sebuum-ul lui natural. Spălându-l zilnic îl uscăm extrem de tare și atunci îl lăsăm neprotejat, dar cu șampon la două-trei zile cred că este binevenit, în funcție de tipul de păr”, a adăugat Ioana Marinescu.

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel