Cum ai grijă de tine. La ce obiceiuri să renunți ca să trăiești mai mult

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Obiceiuri alimentare
Obiceiuri alimentare

Cercetătorii susțin că respectarea anumitor obiceiuri sănătase la persoanele aflate la mijlocul vieții le-ar aduce ani în plus.

Un stil de viață sănătos cu o alimentație echilibrată și sport zilnic aduc ani în plus pentru cei aflați la mijlocul vieții, susține un studiu realizat de Harvard Școala de Sănătate Publică TH Chan.

Autorii studiului au descoperit că femeile în vârstă de 50 de ani care și-au menținut cinci obiceiuri sănătoase - sport cel puțin 30 de minute pe zi, urmând o dietă sănătoasă, menținând un indice de masă corporală în intervalul normal, care nu consumă mai mult de o porție de alcool pe zi, și nu fumează - trăiesc, în medie, cu încă 10,7 ani fără boli, inclusiv diabet, boli cardiovasculare și cancer, comparativ cu femeile inițial sănătoase care nu au practicat niciunul dintre aceste obiceiuri la vârsta de 50 de ani.

Concluziile studiului, publicate online pe 8 ianuarie de BMJ, au fost bazate pe despre 34 de ani de date din Studiul de Sănătate al Asistenților și Studiul de Urmare a Profesioniștilor din Sănătate, care a implicat peste 73.000 de femei și aproximativ 38.000 de bărbați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel