Cum combinăm cu cap alimentele pe care le mâncăm. Recomandări dr Bilic

Adisa Codruț / 11 dec 2020 / 19:22
Alimente sănătoase
Alimente sănătoase

Medicul nutriționist Mihaela Bilic face câteva recomandări despre cum pot fi recomandate anumite alimente.

Medicul Mihaela Bilic detaliază, într-o postare pe Instagram, cum pot fi cu cap alimentele pe care le consumăm.

”Cereale cu leguminoase. Din seria cum combinăm isteț̦ alimentele, vă spun despre proteinele vegetale - prezente în cereale (grâu, paste făinoase, orez, porumb), în leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, soia, năut) și în oleaginoase (alune, fistic, migdale semințe). Spre deosebire de proteinele de origine animală (din carne, pește, ouă, brânză) care sunt complete, proteinele vegetale sunt incomplete - le lipsesc unul sau mai mulți dintre cei 8 aminoacizi esențiali. Se numesc “esențiali” pentru că nu pot fi produși de organism și trebuie aduși prin alimentație (valină, leucină, izoleucină, triptofanul, fenilalanină, metionină, lizină și treonină)”, amintește medicul Bilic.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy