Românii nu sunt interesați de dietă și viață sănătoasă! Dr Mihaela Bilic: „Suntem în stare să mâncăm non-stop”

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Mâncare
Mâncare

Mai puțin de 1% dintre români sunt interesați în mod activ de o dietă și un stil de viață sănătoase, arată un sondaj. Iar cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic spune și că suntem obișnuiți să mâncă mult și dezechilibrat. 

Potrivit estimărilor, circa 50.000 de români cumpără produse bio sau sunt interesați de proveniența și modul de creștere sau preparare a produselor consumate, iar alți circa 50.000 au o alimentație de tip vegan sau raw vegan. 

Practic, sub 1% 1% dintre români sunt interesați în mod activ de o dietă și un stil de viață sănătoase, arată un sondaj Sevabloom. Interesul pentru hrana sănătoasă este cu 75% sub media Uniunii Europene.

Dr Mihaela Bilic: „Suntem făcuți să fim lacomi”

Românii au obiceiul de a se bucura de porții mari și copioase. ”Cu cât e mai mult, cu atât e mai bine. (...) Însă, din păcate, instinctul cu care ne-a făcut natura nu ne ajută a ne opri din această frenezie alimentară. Suntem făcuți să fim lacomi, mâncăcioși, pofticioși și atunci când îți pui mult în farfurie vei mânca mult”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic la Interviurile DC Media Group.

Ca să reducem cantitatea de mâncarepute apela la un tertip foarte simplu.

„Cea mai sigură metodă e să avem farfurii, nu platouri că, de multe ori, în față ți se pune un platou și acolo este pus un morman de mâncare. Nu are nimeni nevoie să ne demonstreze, deși s-au făcut studii despre comportamentul alimentar și s-a văzut - exemplul americanilor este cel mai edificator: cu cât recipientul/farfuria este mai mare, cu atât ai tendința să mănânci mai mult”, a explicat dr Mihaela Bilic. 

Cunoscutul nutriționist spune că mai ales acum, toamna și iarna, trebuie să includem în dietă anumite alimente, unele de sezon, altele nu tocmai, pentru a ne crește imunitatea. 

Important e ca la o masă fiecare farfurie să conțină echilibrul perfect între legume, amidon și proteine. În sezonul rece „într-o farfurie ideală, spuneam că jumătate este formată din legume, un sfert este amidonul, produsul făinos, și un sfert trebuie să fie proteinele”, a arătat dr Mihaela Bilic. Ea atrage atenția că vitaminele de care avem nevoie nu le putem lua din suplimente, pentru că organismul nu le absoarbe!

Ce alimente cresc metabolismul și care sunt cele mai bune prebiotice naturale, aflați în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel